VRT-expert Elly Vervloet stuurt Europees fictieproject The drama initiative aan

12 juni 2020 - Elly Vervloet, die bij de VRT verantwoordelijk is voor de internationale coproducties, coördineert bij de EBU (European Broadcasters Union) een initiatief dat de samenwerking tussen publieke omroepen nog meer intensifieert: the drama initiative.

Elly Vervloet Geert Van Hoeymissen

Fictie gefinancierd krijgen is ook elders in Europa steeds complexer geworden. En zeker nu de fictiesector zwaar getroffen is door de coronacrisis is er meer dan ooit nood aan dergelijke samenwerkingen.

Dat Elly Vervloet dit Drama initiative coördineert, is opnieuw een bewijs dat de expertise van de VRT op internationaal niveau niet alleen gewaardeerd wordt, er wordt ook dankbaar gebruik van gemaakt.

“Fictie is van vitaal belang voor publieke omroepen”, legt Elly Vervloet uit. “Het is een geweldige manier om maatschappelijk relevante verhalen te vertellen. Fictie betekent ook ontspanning en laat dit nu net zijn wat mensen in deze tijden nodig hebben. Dat die verhalen maatschappelijke relevantie hebben maakt ze bovendien extra belangrijk voor publieke omroepen want het is met die relevantie dat we ons onderscheiden.” Elly combineert deze taak bij de EBU nu met haar VRT-functie als expert internationale coproducties fictie.

Lees er meer over in dit artikel op de EBU-website

Dossier: fictie
vrijdag 12 juni 2020
12 juni 2020

Meer over fictie

Canvas werkt aan nieuwe komische reeks: Zonder afspraak

Hoe wordt onze Vlaamse fictie gefinancierd?

Match: nieuwe humoristische fictiereeks op VRT NU

Hoe wordt een serie gemaakt?

Bekijk fictiereeksen met je ogen dicht

Ken je Anthony Nti, regisseur van De Shaq, al?

Opnames van nieuwe reeks Dertigers in de Groene Gordel

Opnames nieuwe VRT NU Original fictiereeks 'De Studio's' gestart