maandag 15 juni 2020
15 juni 2020

Opnames Loslopend wild gestart, Dertigers draait binnenkort

15 juni 2020 - De ploeg van Loslopend wild kon vorige week starten met draaien, en begin juli starten ook de opnames van Dertigers. Nu de veiligheidsmaatregelen rond corona een nieuwe fase zijn  ingegaan, kunnen steeds meer producties opnieuw opstarten – zo dus ook bij verschillende reeksen van Eén. 

repetitie Loslopend wild  met de nodige sociale afstand

Binnen de productiesector werd intussen ook een veiligheidsprotocol uitgewerkt dat door iedereen wordt gevolgd. Naarmate de maatregelen evolueren zullen ook intiemere scènes gepland worden waarbij acteurs dichter bij elkaar kunnen komen.

Loslopend wild: opnames vorige week gestart

Afgelopen week kon Loslopend wild opnieuw starten met opnames. Voor de coronacrisis was de ploeg al bezig met opnames voor het nieuwe, vijfde, seizoen, maar de afgelopen maanden lag dit stil. Bij deze heropstart wordt natuurlijk maximaal rekening gehouden met de geldende veiligheidsmaatregelen: ofwel houden de acteurs afstand ten opzichte van elkaar, ofwel dragen ze tijdens de scène om beurten een mondmasker. De crew achter de schermen draagt ook steeds mondmaskers of werkt achter plexiglas. Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere hygiënemaatregelen: zo wordt er bijvoorbeeld voldoende handgel voorzien op de set en wordt het materiaal ontsmet.

Onder andere Lucas Van den Eynde en Els Olaerts werden al tijdens de eerste draaidag op set verwacht. Beiden waren heel tevreden om na enkele maanden weer op een set te kunnen staan. Ook Eva Binon en Patrick Vervueren namen al scènes op. Zij zijn samen te zien in Loslopend wild, maar zijn in het echte leven ook een koppel en hoefden daarom geen afstand te bewaren of een mondmasker te dragen bij elkaar.

Op donderdag 18 juni organiseert het VOTF ( de beroepsvereniging van Vlaamse audiovisuele facilitaire bedrijven) een videoconferentie over de stand van zaken en de toekomstperspectieven in de audiovisuele sector in Vlaanderen. Netmanager van Eén en Canvas Olivier Goris is een van de sprekers op dit debat. Loslopend wild zal er als case aan bod komen, als eerste productie die buiten een studio opnames doet.

Dertigers: “Ik kijk ontzettend uit naar het weerzien!”

Dertigers MAARTEN DE BOUW PHOTOGRAPHY GCV

EINDELIJK! Ik was al bang dat ik een veertiger zou zijn tegen de tijd dat we terug mochten beginnen draaien. Ik kijk het meest uit naar de wrapparty ... bubbels met onze Dertigers-bubbel smaken toch eens zo goed (lacht).”

Kim Van Oncen (Saartje)

Daarnaast is er ook goed nieuws voor alle fans van de populaire reeks Dertigers: de opnames hiervan zijn herpland en zullen op 6 juli worden opgestart, slechts enkele weken later dan verwacht. De opnames zullen gebeuren op basis van het protocol dat binnen de productiesector is afgesproken, en uiteraard worden ook hier alle veiligheidsmaatregelen gerespecteerd.

Het feit dat het derde seizoen er toch komt, voelt hoopgevend en verlossend. Het zorgt dat ik nu nog meer koester wat we samen mogen delen. Ik kijk ontzettend uit naar het weerzien en om er samen weer iets moois van te maken. Als collega’s, maar bovenal... als vrienden.” 

Ellen Verest (Nora)

De kleine vertraging bij de opnames zal geen impact hebben voor de kijker: de reeks wordt nog steeds in het voorjaar van 2021 verwacht. Bedenker en regisseur Wim De Smet deelde de inzichten uit de voorbereidingen van Dertigers enkele weken geleden al in een druk bekeken webinar voor de hele productiesector. 

Dossier: In tijden van Corona

Meer over In tijden van Corona

Vier conclusies over VRT in coronatijd

Kunnen jullie morgen mijn favoriete film of serie uitzenden?

Hoe maakt de VRT fictie in coronatijden?

'We zijn er bijna, maar nog niet helemaal'

"Beknotten van de vrijheid is het ergste dat er is."

'You'll never walk alone' verenigt Europa opnieuw

"Verbinden is meer dan ooit nodig"

1 jaar Knaldrang: nachtje door met Studio Brussel