Helden brengen buurten samen

21 juni 2020 - Ketnethelden Maureen, Sieg, Dempsey en Nico brengen buurten samen in nieuwe Helden-avonturenNieuwe reeks Heldentoeren: vanaf maandag 21 september op Ketnet.

de Helden van Ketnet

Deze zomervakantie zullen de Helden nieuwe avonturen beleven in Heldentoeren. Samen met de Ketnetters, de gezinnen en de buurten zullen Maureen, Sieg, Dempsey en Nico geweldige speelplekken bouwen waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten en avonturen beleven. Zo brengen de Helden de kinderen, gezinnen en buurten opnieuw samen na wekenlang binnen te moeten blijven. Maureen, Sieg, Dempsey en Nico kijken er alvast naar uit:

We hebben er keiveel zin in om samen met de kinderen te ravotten, te bouwen en de boel op stelten te zetten. Iedereen moest zo lang binnen blijven, tijd om er nu met z’n allen terug volop in te vliegen. Tsjik tsjak vollenbak!”

Heldhaftige speelplekken in Heldentoeren

We hebben er een aantal bizarre weken opzitten. Iedereen moest 'in zijn kot' blijven, kinderen mochten niet langer naar school, contact met anderen werd tot het minimum beperkt... De Helden Maureen, Sieg, Dempsey en Nico willen zich daarom deze zomervakantie inzetten om de kinderen, gezinnen en buurten op een veilige manier weer samen te brengen en te verbinden.

In Heldentoeren trekken de Helden 6 weken lang naar de straten, pleintjes en velden in Vlaanderen, om ze samen met de Ketnetters extra Heldhaftig te maken. Ze creëren samen met de kinderen een magische plek die de kinderen en de buurt samenbrengt tijdens het bouwen. De Helden slaan daarvoor telkens hun tenten op in de straat of op het plein. Er is een goede reden waarom ze ergens zijn: het ontbreekt de kinderen en de buurt aan een toffe speelruimte.  En daar gaan de Helden mee aan de slag met al hun enthousiasme en geschifte ideeën. Ze zullen samen met de kinderen ter plaatse iets ongelofelijks bouwen en zo ook de kinderen thuis veel plezier en inspiratie bezorgen.

Heldentoeren: vanaf maandag 21 september op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

Dossier: Gemeenschapsvorming
maandag 22 juni 2020
22 juni 2020

Meer over Bedrijfsinformatie

Deze zomer bij de VRT

Studio Brussel lanceert Camping Belgica en 'Vijftig tinten gras'

Wat is de impact van corona op radio en televisie?

Hoe staat het met de digitalisering van radio in Vlaanderen?

Wat is de sterkte van VRT NU?

Welke mensen werken er bij de VRT?

Eén start opnames Luchthaven 24/7

20 jaar Eregalerij op 18 maart 2021