vrijdag 03 juli 2020
03 juli 2020

Studio Brussel lanceert Camping Belgica en 'Vijftig tinten gras'

2 juli 2020 – Studio Brussel viert deze zomer vakantie in eigen land en brengt de zomer door op Camping Belgica. Stijn Van de Voorde duikt in de geschiedenis van 50 jaar festivals in Vlaanderen.

Camping Belgica

Camping Belgica

Camping Belgica

Studio Brussel viert deze zomer vakantie in eigen land en brengt de zomer door op Camping Belgica, een tijdelijke oase van goede muziek en zomerse vibes. Elke avond serveren de beste dj's er hun soundtrack bij de ondergaande zon. Live vanop een afgelegen, tot de verbeelding sprekende locatie in Vlaanderen. 

De setting is niet alleen idyllisch, maar ook duurzaam en ecologisch: Camping Belgica draait namelijk een hele zomer lang volledig op groene energie.

Energieplatform Bolt voorziet de hele setting van ter plaatse opgewekte groene stroom via een mobiel zonnepanelenpark. Studio Brussel test hiermee ook meteen een nieuwe klimaatvriendelijke technologie die de festivals kunnen gebruiken als ze in de toekomst opnieuw opstarten. Dat maakt van Camping Belgica twee maanden lang hét oord bij uitstek voor de beste - en tegelijkertijd klimaatvriendelijke - tunes tijdens de vakantie in eigen land.

De beste zomertunes

Van hiphop tot soul, van house tot disco en van reggae tot dancehall: Camping Belgica serveert alles wat heet in de oren klinkt en zich laat combineren met gin-tonic in het glas en vlees op de barbecue. Gordels vast voor een muzikale wereldreis.

Hosts Jeroen Delodder, Bert Van Steenberghe en Rik De Bruycker ontvangen elke avond afwisselend een gast die zijn of haar favoriete zomerplaten meebrengt. Twee dj's serveren vervolgens drie uur lang de beste zomertunes. Alle dj-sets zijn live te volgen op de radio en in de Studio Brussel-app.

Studio Brussel ontvangt in totaal meer dan 100 dj's op Camping Belgica. Onder meer achter de draaitafel in juli en augustus: Faisal, Maxim Lany, Black Mamba, Netsky, Lola Haro, Compact Disk Dummies, Soul Shakers, Shizzle le Sauvage, Hakimm, Bibi Seck en vele anderen.

Extra zwoele tunes zijn vanaf vrijdag 3 juli ook te vinden op de cd-compilatie Camping Belgica, samengesteld door 30 Belgische top-dj's.

Camping Belgica: vanaf vrijdag 3 juli elke zomeravond van 18.00 tot 23.00 uur, live op de radio en via de Studio Brussel-app.

'Vijftig tinten gras'

Stijn Van de Voorde DANIIL LAVROVSKI

Terwijl alle muziekliefhebbers wachten tot de weides weer open mogen blikt Studio Brussel nostalgisch terug op een halve eeuw festivals met Vijftig tinten gras, een gloednieuwe podcastreeks met Stijn Van de Voorde.

6 afleveringen

In Vijftig tinten gras blikt Stijn Van de Voorde in 6 afleveringen terug op 50 jaar festivals in Vlaanderen. Stijn duikt in een halve eeuw festivalerfgoed op Vlaamse bodem, te beginnen met een bijzonder evenement aan de voet van de Kluisberg, in oktober 1969. Daar werd toen een vijfdaags festivalletje georganiseerd waar onder meer Pink Floyd en Frank Zappa op het podium stonden, zelfs even samen. Rond diezelfde tijd begon ook Jazz Bilzen pop en rock te programmeren en was de trein vertrokken. Eind jaren 70 ontstond dan Torhout/Werchter, in de jaren 80 kwam Pukkelpop erbij, en intussen heeft ongeveer elk dorp zijn festival. De reeks is een aangename, nostalgische terugblik voor festivalfans van alle generaties.

Meer dan 40 interviews

Vijftig tinten gras is gebaseerd op meer dan 40 interviews met mensen die een bijdrage leverden aan meer dan 50 jaar festivals in ons land. Waarom groeide een klein land als België uit tot een groots festivalland? Elke aflevering behandelt een ander decennium. Met onder meer: Guy Mortier, Stephen & David Dewaele, Herman Schueremans, Netsky, The Pebbles, Chokri Mahassine, Lange Polle (Triggerfinger), Tom Barman, Walter Grootaers, Guy Swinnen, Charlotte Dewitte, Franky De Smet-Vandamme, Alex Callier, Luc en Eppo Janssen, Flip Kowlier... En de organisatoren en sympathisanten van onder andere Jazz Bilzen, Seaside Festival, Breekend, Beach Rock, Festivalcatraz, Zwemdokrock, Graspop, Cactus Festival, Leffingeleuren, Couleur Café, Tomorrowland, Lokerse Feesten, Sjock en Rock Herk.

Vijftig tinten gras: vanaf vrijdag 3 juli op stubru.be en via de Studio Brussel-app.

Dossier: MVO en duurzaamheid

Meer over Bedrijfsinformatie

Chloë van de Klantendienst: ‘Het verschil met een échte Karen, is dat er in deze agressieve woordenbrij geen klacht valt te ontrafelen’

Officiële opening nieuwe VRT-captatiemagazijn in Bedrijvenpark Stone in Londerzeel

Chloë van de Klantendienst: ‘De paal van deze klager? Die behoort niet tot de opdracht van de publieke omroep’

Succesverhalen uit 2023 bekeken door de lens van VRT-partners

Reactie van VRT-directie na overleg met de vakbonden: externe bruggenbouwer moet vertrouwen herstellen

VRT zendt docu 'Het proces dat niemand wou' dan toch uit en biedt excuses aan

Chloë van de Klantendienst: ‘Soms wou ik wat vroeger geboren zijn. Dan kon ik me inschrijven voor Hotel Romantiek’

Samenwerken met VRT: de strafste verhalen schrijven we niet alleen