Frederik Delaplace start als gedelegeerd bestuurder

31 juli 2020 - Vrijdag 31 juli is de allerlaatste werkdag van gedelegeerd bestuurder ad interim Leo Hellemans. Op 20 januari begon Leo aan zijn taak om tijdelijk de VRT te leiden na het ontslag van Paul Lembrechts. Hij geeft de fakkel nu officieel door aan Frederik Delaplace, die op maandag 3 augustus start bij de VRT.  

Leo Hellemans en Frederik Delaplace

Op maandag 3 augustus neemt Frederik Delaplace de plaats in van Leo Hellemans als gedelegeerd bestuurder van de VRT.

Frederik Delaplace (1970) startte zijn carrière als journalist financiële markten en banksector bij De Financieel-Economische Tijd in 1994. Vijf jaar later werd hij chef redactie-Financiën en in 2005 werd hij hoofdredacteur van de krant. In 2007 volgde hij Klaus Van Isacker al op als redactiedirecteur van het dan nog jonge Mediafin, waardoor hij de redactionele eindverantwoordelijkheid droeg van De Tijd en L’Echo. Sinds januari 2017 was Frederik Delaplace CEO van Mediafin. 

Mijn goesting om hier te beginnen is sinds mijn aankondiging alleen maar toegenomen.”

Frederik Delaplace

Bedankt Leo

Leo Hellemans (1951) heeft jarenlange ervaring bij de openbare omroep. In 1976 kwam de Puursenaar in dienst bij Omroep Oost-Vlaanderen. In 1981 ging hij voor de sportredactie van VRT-Radio werken, waar hij vooral voetbalverslaggeving deed. Zeven jaar later stapte Leo over naar de algemene radionieuwsdienst waar hij zich als journalist toelegde op binnenlandse en economische berichtgeving. Vervolgens werd hij in mei 1996 aangesteld tot hoofdredacteur van de radio en niet veel later tot hoofdredacteur van de televisienieuwsdienst. In 2003 schopte hij het algemeen hoofdredacteur van de nieuws- en sportredactie van VRT-Televisie. Sinds januari 2007 was Leo Hellemans achtereenvolgens Algemeen Directeur Productie, Algemeen Directeur Media en Algemeen Directeur Productie. Van 2014 tot zijn pensioen in 2016 was hij gedelegeerd bestuurder. Ten slotte keerde Leo van januari 2020 tot juli 2020 even terug naar de VRT als gedelegeerd bestuurder ad interim.

Minister bedankt Leo

Minister Dalle en afscheidnemend CEO Leo Hellemans Geert Van Hoeymissen

Op 31 juli kwam minister Benjamin Dalle persoonlijk langs om Leo te bedanken voor de inzet van de voorbije 6 maanden.

Dossier: Bedrijfsinformatie
woensdag 05 augustus 2020
05 augustus 2020

Meer over Bedrijfsinformatie

Een nieuw seizoen van 'Kant, en klaar'!

Uniek portret van Wannes Van de Velde

Klara pakt uit met serie van Johan Op de Beeck over Leopold II

Kathy Lindekens duikt in de wereld van twintigers

5 jaar na aanslagen praat Peter met Eva Daeleman

Puur Hypothetisch

Wat is een podcast? Met de 12 favorieten van Frank Deboosere

#weetikveel op Eén geeft podcast Radio 1 een boost