dinsdag 15 september 2020
15 september 2020

Wie is de nieuwe VRT-baas Frederik Delaplace?

5 september 2020 — Wie is Frederik Delaplace, de nieuwe CEO van de VRT? Onze altijd ontwapenende Iedereen beroemd-reporter Lidewij Nuitten klopte bij hem aan voor een gesprek. Op welke manier staat Frederik het in leven? En hoe kijkt hij naar de VRT?

Wie is Frederik Delaplace?

“De eerste weken waren alvast super”, zegt Frederik Delaplace, die de tijdens zijn eerste maand als CEO al langsliep bij de redacties van onze radionetten, de productie van Thuis en de nieuwsvloer van VRT NWS. “Ik hoopte een enthousiaste ploeg te vinden en dat is ook het geval. Al klinkt het misschien wat klef, mijn enthousiasme is alleen maar toegenomen.”

(Lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

 

Achter de schermen maakte Frederik Delaplace alvast kennis met het najaarsaanbod dat de Vlaming nu volop aan het ontdekken is op radio, tv en online. “Ik ben zeer blij dat we er in die ondankbare corona-omstandigheden in geslaagd zijn om een rijk aanbod uit te bouwen. Zo kijk ik uit naar de zondagavond, toch de VRT-avond bij uitstek, met het nieuwe seizoen van Undercover en Chateau Planckaert. En er zijn ook wel enkele persoonlijke dada’s zoals Wim Helsen met Winteruur op Canvas en de terugkeer van Duyster bij Studio Brussel. Als ik dan naga wat er allemaal bij komt kijken om programma’s in de huidige omstandigheden te maken, dan begin ik mij de trots van de VRT-medewerkers al eigen te maken.”

De trots die de medewerkers voor de VRT voelen, mogen we nog meer uitstralen."

Frederik Delaplace, CEO van de VRT

Hoe ziet de toekomst van de Vlaamse openbare omroep eruit? “De toekomst is onzeker en ik ga die niet in een vingerknip kunnen veranderen”, antwoordt Frederik open wanneer Lidewij hem ernaar vraagt. “De trots die de medewerkers voor de VRT voelen, mogen we nog meer uitstralen. We zijn vandaag een belangrijke speler in het Vlaamse medialandschap. We maken ongelooflijke tv en radio, we brengen nieuws van een geloofwaardigheid die z’n gelijke niet kent in de markt. Laten we van die kracht uitgaan en ze meenemen in de verandering waar we zoals elk mediabedrijf doorheen moeten.”

Lidewij vraagt zich af of Frederik toch niet wat faalangst heeft. “Nee, misschien zal niet elke keuze de juiste zijn, maar ik ben zeker dat we nog veel meer successen zullen kennen”, klinkt het. “Er is hier zo veel talent in huis. Het is mijn taak om dit talent mee te nemen in alles wat nu gaande is. En om het met een goed Vlaams woord te zeggen, ondervind ik hier heel veel ‘goesting’ om ervoor te gaan.”

Frederik Delaplace te gast in Touché op Radio 1

Lidewij was trouwens niet de enige VRT-collega die Frederik Delaplace aan de tand kon voelen. Friedl’ Lesage heeft Frederik te gast in haar radioprogramma Touché. Daarin ontdekte ze wat de CEO in zijn vrije tijd doet, welke ingrijpende gebeurtenis hij meemaakte op de leeftijd van zeven jaar, wat zijn persoonlijke leuze is en wat hij met André Hazes Jr. en Händel heeft. Het volledige gesprek hoor je morgen om 11 uur op Radio 1. Nadien kan je Touché herbeluisteren via de website en app van Radio 1.

Dossier: Bedrijfsinformatie

Meer over Bedrijfsinformatie

CIM-cijfers: verdere groei voor Studio Brussel, sterke cijfers voor Radio 1

Chloë van de Klantendienst: ‘Zo klinkt het net of de beer van ‘De droomfabriek’ Maurice van de Kampioenen heeft aangerand’

Chloë van de Klantendienst: ‘Als roepen en tieren slecht zou zijn voor je hart, dan had de farmaceutische industrie Kamp Waes gesponsord’

Chloë van de Klantendienst: ‘Maak eens grappen over andere ‘proventies’, Bart’

Thuis blijft ook even thuis

Chloë van de Klantendienst: ‘We willen het weer zien. Niet je hond, 4x4 of kleinkinderen’

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”

Chloë van de Klantendienst: ‘Voorlopig hebben we geen andere klachten over dit vleselijk aspect ontvangen’