dinsdag 15 september 2020
15 september 2020

VRT versterkt het aanbod van Streamz

3 september 2020 — Telenet en DPG Media lanceerden vandaag Streamz. Het streamingplatform start op maandag 14 september en zal ook een aanzienlijk VRT-aanbod bevatten: 1.500 afleveringen van de meest geliefde titels uit de VRT-catalogus.

Twee prestigieuze reeksen zullen bovendien vooraf, in preview, te bekijken zijn: Black-out en Cheyenne et Lola. Streamz wordt een betalend platform voor abonnees. VRT NU, dat gratis is voor elke Vlaming die er zich registreert, blijft uiteraard bestaan.

Frederik Delaplace, CEO van de VRT, was aanwezig op de lancering van Streamz.

We zijn blij dat we mee onze schouders kunnen zetten onder Streamz, waarmee we samen een Vlaams antwoord bieden op het veranderde kijkgedrag. Daarom brengen we enkele prestigieuze, nieuwe fictiereeksen in, bovenop de VRT-catalogus met maar liefst 1.500 afleveringen van geliefde titels. Stuk voor stuk Vlaamse producties, waardoor Streamz zich zal kunnen onderscheiden. Zeer aantrekkelijk dus voor de abonnee, tegelijk stromen er ook nieuwe inkomsten naar de Vlaamse producenten. Opdracht geslaagd.”

Frederik Delaplace, CEO van de VRT

Black-out zal later dit najaar voor het grote publiek te zien zijn op Eén. Bij de najaarspresentatie van Eén werd over deze reeks dit al gelost: “Wie heeft het licht uitgedaan?”, dat is de grote vraag in Black-out, een spannende misdaadserie over een land in de ban van een complete elektriciteitspanne. Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in België. Op hetzelfde moment wordt Elke, de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand, ontvoerd. De boodschap is duidelijk: gaat het licht terug aan, dan zal haar dochter sterven. De hoofdrollen worden vertolkt door Geert Van Rampelberg en Sara De Roo. 

Videospeler inladen...

 

Cheyenne et Lola is een Franse co-productie met in de hoofdrollen Veerle Baetens en Charlotte Le Bon. Eshref Reybrouck (‘Undercover’) regisseert de volledige reeks en Virginie Brac ('Engrenages', 'Les beaux mecs') leverde het scenario van deze moderne western. Lincoln TV ('Pigalle la nuit', 'Au-delà des murs', 'Les beaux mecs', 'HP', 'Mirage') produceert deze even gedurfde als spannende serie, in coproductie met Orange Studio en Scope Pictures.

Streamz start dit najaar al meteen met in totaal 11 nieuwe lokale titels. Het gaat over previews van De Bende Van Jan De Lichte (VTM), Fair Trade (VTM), Mijn Slechtste Beste Vriendin (VIER), Black-out (Eén), Cheyenne et Lola (Eén), Free Love Paradise (VTM 2) en verder ‘Streamz Originals’ Niets Te Melden, Cold Courage, Baantjer, D5R en een docu van Eric Goens over Dimitri Vegas & Like Mike.

De reeksen die nu al in Play als preview beschikbaar waren, zullen ook op Streamz te zien zijn: Albatros, Over de Oceaan en Justice for all. Het lokale aanbod wordt verder aangevuld met een ruime catalogus van titels van VRT, DPG Media en SBS zoals Geub, F.C. De Kampioenen, De Ronde en Eigen Kweek, Safety First, Studio Tarara, Amigo’s en Callboys. Bij het uitgebreide internationale aanbod horen onder andere titels van Universal, CBS en alle titels van HBO. 

Dossier: Bedrijfsinformatie

Meer over Bedrijfsinformatie

Chloë van de Klantendienst: ‘Door het achterwerk van Knokke kan de zon doen wat ze wil’

VRT en Streamz sluiten structureel akkoord over investeringen in Vlaamse topfictie

Chloë van de Klantendienst: ‘In den beginne schiep God de hemel, de aarde en Jeroen Meus’

Dertig jaar boerenstiel op de kaart dankzij ‘Boeren op de buis’

Geen Canon van Vlaanderen zonder het VRT-archief

Klara zwaait Pat Donnez uit

Chloë van de Klantendienst: ‘Ik denk niet dat VRT nog budget heeft voorzien voor nieuwe stoelen’

VRT NWS-podcast ‘Waar is Zuster Gabrielle?’ haalt 1 miljoen starts en verplettert VRT-podcastrecord