donderdag 17 september 2020
17 september 2020

11 VRT-nominaties voor de Belfius persprijzen

15 september 2020 — Op 15 september werden de nominaties voor de Belfius persprijzen bekendgemaakt. Onder de 33 genomineerden 11 VRT-producties of coproducties. 1 op 3 dus! 

Dit jaar is er ook de  "coup de coeur", een nieuwe prijs waarmee een bijdrage wordt bekroond die niet werd genomineerd In het kader van de toekenning van een van de prijzen, maar die zich toch duidelijk onderscheidt van de andere deelnemers en zo speciaal is dat er niet aan kan worden voorbijgegaan. Uit alle voorgestelde “Coups de coeur” zal een eindjury een winnaar per taalgebied kiezen. 

Eind oktober worden de laureaten bekroond.

Genomineerde VRT-producties & coproducties

In de categorie Digital & Interactive (NL)

 • Immo Royal: www.koningshuizen.be, Knack, De Tijd, VRT, Apache, Lars Bové, Steven Vanden Bussche, Nico Schoofs, Doruntina Islamaj, Andries Fluit, Thomas Segers, Raphael Cockx, Alexander Dumarey en Kristof Clerix.
 • 'Coup de coeur': nws.nws.nws: het Instagram-kanaal met nieuws voor tieners.

In de categorie Print & Web (NL)

 • Belgian Arms: Knack, VRT NWS, Le Soir, Jeroen Zuallaert, Majd Khalifeh, Joël Matriche, Amra Dorjbayar, Ludo Hekman, Klaas van Dijken.
 • Mensenhandel in Belgische nagelsalons: Knack, De Standaard, VRT NWS (Terzake, Het Journaal en vrtnws.be), Kristof Clerix, Roeland Termote, Doruntina Islamaj, Débora Votquenne.

In de categorie Radio & Podcast (FR)

 • 'Coup de coeur' Plan B Podcast: RTBF Auvio et applications podcast, VRT Audio et applications podcast, Alain Gerlache, Ivan De Vadder.

In de categorie Radio & Podcast (NL)

 • De Bourgondiërs (Klara): Bart Van Loo, Annick Lesage, Rolly Smeets.
 • Podvis Confederalisme for dummies: vrtnws.be - Soundcloud - Apple Podcasts - Google Podcast, andere podcastplatformen - Radio 1, Els Aeyels.
 • 'Coup de coeur' Podcast PLAN B: VRT NWS-website, RTBF Auvio
 • Ivan De Vadder, Alain Gerlache.

In de categorie TV & Video (NL)

 • Het geheim van Jehova: Doruntina Islamaj, Machteld Libert, VRT NWS, PANO.
 • Zijn humanitaire visa te koop?: Yasmina Vanoverschelde, Amra Dorjbayar, Stefaan Meerbergen, Sara Van Boxstael, VRT NWS, PANO
 • 'Coup de coeur': Labels: Jong en op straat: Karen Vazquez, Yassine Atari, Niels Vandenbussche, Ronny Nollet, VRT NWS-YouTubekanaal.
Dossier: Bedrijfsinformatie

Meer over Bedrijfsinformatie

Een dag van hoofdwerfleider Frederik op de VRT-werf

Chloë van de Klantendienst: ‘Wat een neerkijkende uitspraak op vrouwen! En op scampi’s’

Raad van bestuur VRT spreekt steun uit voor management en medewerkers en vraagt respect voor de specifieke governance van de publieke omroep

VRT stelt bemiddelaar aan om vertrouwen te herstellen

Chloë van de Klantendienst: ‘Het verschil met een échte Karen, is dat er in deze agressieve woordenbrij geen klacht valt te ontrafelen’

Officiële opening nieuwe VRT-captatiemagazijn in Bedrijvenpark Stone in Londerzeel

Chloë van de Klantendienst: ‘De paal van deze klager? Die behoort niet tot de opdracht van de publieke omroep’

Succesverhalen uit 2023 bekeken door de lens van VRT-partners