vrijdag 30 oktober 2020
30 oktober 2020

Laatste aflevering Vandaag op 19 november

30 oktober 2020 - Op donderdag 19 november gaat de laatste aflevering van Vandaag op antenne. Danira Boukhriss Terkessidis neemt nieuwe projecten op bij Eén. In het voorjaar wil Eén inzetten op een variatie van al gekende titels en nieuwe programma’s. 

Het net gaat zo voor meer afwisseling in het uitzendslot van 21.30 uur.

Netmanager van Eén Olivier Goris neemt met trots afscheid van Vandaag. “Sinds dit seizoen wordt Vandaag vroeger, om 21.30 uur, uitgezonden. En hoewel het programma het de voorbije maanden inhoudelijk en wat betreft kijkcijfers goed heeft gedaan, voelt iedereen aan dat het huidige uitzenduur van halftien op lange termijn niet de ideale match is. Bovendien willen we Danira vrijmaken voor een nieuwe projecten bij Eén. Daarom hebben we besloten dat het huidige seizoen van Vandaag het laatste wordt.” 

Hoewel het programma het de voorbije maanden inhoudelijk en wat betreft kijkcijfers goed heeft gedaan, voelt iedereen aan dat het huidige uitzenduur van halftien op lange termijn niet de ideale match is."

Olivier Goris, netmanager Eén

Vandaag bracht elke avond duiding bij de actualiteit van de dag, en bleef dat ook in nieuwe en bijzondere omstandigheden tijdens corona doen. Olivier Goris: “Danira heeft de uitdaging om een talkshow te presenteren met veel enthousiasme aangenomen en volledig haar eigen stempel op Vandaag gedrukt. Sinds de start van Vandaag is het programma ontzettend gegroeid. Zeker tijdens de lockdown is het programma erin geslaagd om een breed publiek te informeren. Het is ongelooflijk hoe snel de ploeg van Vandaag heeft kunnen schakelen: eerst mocht er in maart minder publiek aanwezig zijn tijdens de opnames, dan plots geen publiek meer en was het al corona wat de klok sloeg. De uitgepuurde vorm van Vandaag die ze hebben gemaakt, is ontzettend sterk.”

Afgelopen voorjaar (februari-mei) kon Vandaag rekenen op gemiddeld 518.733 kijkers (Live+, 4+) en haalde het een marktaandeel van 27,3% (Live+, 4+). Kijkers waardeerden de duiding die Vandaag in die moeilijke periode gaf, duidelijk.

Ik ga ten volle genieten van de laatste drie weken Vandaag. En nadien smijt ik me vol enthousiasme op mijn nieuwe projecten.”

Danira Boukhriss Terkessidis

Danira: “Het was een grote eer om drie seizoenen lang een dagelijkse talkshow te mogen maken. Ik heb enorm veel geleerd, honderden boeiende mensen ontmoet en samengewerkt met een fantastisch team achter de schermen. Ik ga ten volle genieten van de laatste drie weken Vandaag. En nadien smijt ik me vol enthousiasme op mijn nieuwe projecten.”

Dossier: Bedrijfsinformatie

Meer over Bedrijfsinformatie

Chloë van de Klantendienst: ‘Het gekrakeel kan maar bijdragen aan de Statler en Waldorf-status van José en Renaat’

Het ABC van VRT met de K van ... Klantendienst: “In 2023 alleen al behandelde de klantendienst in totaal 31.429 contacten”

Chloë van de Klantendienst: ‘Gelukkig is dit niet het soort lek waarover parlementaire vragen worden gesteld’

CIM-cijfers: Studio Brussel dendert stevig voort, sterk resultaat voor Radio2

Chloë van de Klantendienst: ‘Bij een nucleaire ramp ligt het antwoord van VRT in lijn met de Vlaamse Canon’

Jaarverslag 2023: een sterk rapport in een uitdagend jaar

Samenwerken met VRT: de strafste verhalen schrijven we niet alleen

Bijna 2000 nieuwsgierigen op VRT-werf