zondag 01 november 2020
01 november 2020

 Ward Verrijcken overleden [1973-2020] 

1 november 2020 - Het is met enorme droefheid en een ongelofelijk gevoel van verslagenheid dat we moeten bekend maken dat onze dierbare collega Ward Verrijcken overleden is. We gaan hem en de bevlogen manier waarop hij over zijn grote passie film vertelde heel hard missen. 

Ward Verrijcken

Ward was voor de VRT ‘onze man’ op de rode loper, in de filmzalen, voor de interviews met de internationale en Vlaamse filmsterren... Altijd was hij voor tv, radio en online meteen bereid om een filmtip te geven of een anekdote te delen. We gaan Ward heel hard missen. We wensen zijn familie en dierbaren heel veel sterkte.

CEO Frederik Delaplace drukt namens de hele VRT zijn medeleven uit: “De medewerkers van de VRT zijn erg geschrokken van het overlijden van hun dierbare collega Ward Verrijcken. Ward was voor ons niet alleen filmkenner; hij was een warme en geliefde collega, een luisterend oor, een enthousiaste mens. Het is onwezenlijk dat hij er niet meer is. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en collega’s die zwaar aangeslagen zijn.” 

Ward tijdens een statement op de VRT-redactie

Over Ward Verrijcken

Ward Verrijcken © Geert Van Hoeymissen

Ward Verrijcken werd geboren op 16 juli 1973. Hij studeerde germaanse talen aan de KUB en de KU Leuven en ging later aan de slag bij Het Laatste Nieuws en het tijdschrijft Bonanza van Woestijnvis.

Daarna trok hij naar de VRT waar hij als filmreporter bij "De rode loper" werkte. Toen dat programma in 2011 eindigde, werd hij de vaste filmjournalist van VRT NWS.

Hij maakte reportages voor "Het Journaal", lichtte films toe voor radionieuws en -duiding en schreef voorts analyses en filmtips voor vrtnws.be.

Tijdens zijn carrière ontmoette hij tal van grote filmsterren en andere beroemdheden uit binnen- en buitenland zoals Robert De Niro, Meryl Streep, George Clooney, Oprah Winfrey, Justin Timberlake en Madonna. 

Dossier: In Memoriam

Meer over In Memoriam

Laat hier je rouwbetuiging na voor Martine Tanghe

VRT NWS-anker en boegbeeld Martine Tanghe is overleden

Michel De Meyer [1952 - 2023]

2022… voor altijd in onze gedachten

Will Ferdy [1927-2022]

Nicole Josy [1946-2022]

Noureddine Farihi [1957-2022]

Julien Vrebos [1947-2022]