donderdag 12 november 2020
12 november 2020

Premier Alexander De Croo wordt 'warme luisteraar'

11 november 2020 – Op wapenstilstand viert Radio 2 al de hele dag Beste Buren voor De Warmste Week. Heel de dag laat Radio 2 luisteraars aan het woord die de vlam hangen en het verschil willen maken voor elkaar. Meteen lanceerde de radiozender ook het concept van de warme luisteraar.

Luisteraars die een luisterend oor willen zijn voor wie er nood aan heeft. Niemand minder dan premier Alexander De Croo gaf zich tijdens het programma op om een warme luisteraar te zijn.

Warme luisteraar

Veel mensen hebben in deze donkere tijden nood aan een babbel. Omdat ze eenzaam zijn. Omdat ze als mantelzorger zelf altijd klaar staan voor een ander en af en toe hun hart willen luchten. Omdat ze door een medische aandoening minder buiten kunnen komen... 

Daarom lanceerde Radio 2 een duidelijke oproep: 

  • Heb je een beetje tijd? 
  • Heb je een telefoon? 
  • Dan kan jij warme luisteraar worden en je als vrijwilliger aansluiten bij één van de bestaande organisaties. 

Niemand minder dan Alexander De Croo gaf zich al op om warme luisteraar te zijn. De premier draagt het initiatief dan ook een warm hart toe.

"Heel veel dingen zijn op dit moment gevaarlijk en besmettelijk, maar elkaar eens bellen is dat niet. Er zijn voor elkaar ook niet."

Alexander De Croo

Alexander De Croo: "Heel veel dingen zijn op dit moment gevaarlijk en besmettelijk, maar elkaar eens bellen is dat niet. Er zijn voor elkaar ook niet, dus aarzel niet er te zijn voor elkaar. Heel graag word ik dus warme luisteraar van Radio 2. Kijk ernaar uit om dit te doen, want iedereen heeft nood aan sociaal contact, ook ik. Ik ga deugd hebben van die babbels!"

Enthousiaste luisteraars

Ook heel wat andere luisteraars reageren enthousiast. Natalie uit Hasselt was ook meteen gewonnen voor het idee: “Ik hoor al de hele dag de organisaties zich voorstellen en heb me meteen ingeschreven als warme luisteraar. Ook ik wil een luisterend oor zijn voor wie dat nodig heeft."

Premier De Croo en Natalie willen op die manier het verschil maken voor anderen. Maar dat verschil maken doen de Radio 2-luisteraars op vele manieren. Regina laat weten iedere donderdag boodschappen te doen voor haar buurvrouw die moeilijk te been is: "Ik lever ze af, doe een babbeltje met haar op veilige afstand en je ziet de dankbaarheid in haar ogen."

Tot kerstavond: Beste Buren voor De Warmste Week

In deze vreemde coronatijden wil ons Radio 2-team écht het verschil maken voor de vele luisteraars. "

Rino Ver Eecke (nethoofd Radio 2)

Rino Ver Eecke (nethoofd Radio 2): "In deze vreemde coronatijden wil ons Radio 2-team écht het verschil maken voor de vele luisteraars. We informeren niet alleen de luisteraars, maar we willen hen ook graag laten ontspannen, wegdromen en even laten ontsnappen. Daarom plannen we de komende weken leuke initiatieven met de steun van bekende Vlamingen en muzikaal talent. Het is heel fijn om in de Radio 2-app te lezen dat al die inspanningen geapprecieerd worden."

Beste Buren voor De Warmste Week wordt tot kerstavond een dagelijks programma met David Van Ooteghem tussen 16.00 en 18.00 uur op Radio 2.

Dossier: DWW

Meer over DWW

Indrukwekkende editie van De Warmste Week zamelt 8.790.633 euro in voor opgroeien zonder zorgen

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”

Live-ondertiteling met AI maakt De Warmste Week toegankelijker

Een toegankelijke publieke omroep is goed voor iedereen

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Warm, warmer, warmst: kom hier alles te weten over De Warmste Week 2023

Vlam mee vanuit de virtuele Ketnet Kermis

'Waakvlammetje' van De Warmste Week schittert in het donker