Veertien kinderzenders vieren Europese Vriendschapsdag

12 november 2020 - Ketnet brengt warmte en vriendschap in het kot van de Ketnetters. Veertien kinderzenders vieren met #SayHi de Europese Vriendschapsdag.

Logo #SayHi

Ketnet bracht op 12 november warmte en verbondenheid naar de huiskamers in Vlaanderen én in 13 andere landen. Om 12 uur werd er in niet minder dan 14 landen gelijktijdig gedanst en gezongen voor vriendschap. En dit op hetzelfde lied in de eigen taal. Zo weerklinkt het themalied Samen Supersterk onder meer in het Noors, Hongaars én Japans. Met de actie #SayHi wil Ketnet kinderen een positief verhaal brengen over vriendschap en het belang ervan.

Ketnet wil kinderen met elkaar verbinden, en nu meer dan ooit. Kinderen moeten door de verlengde herfstvakantie hun vriendjes nog langer missen, ze moeten afstand bewaren en heel wat sociale activiteiten vallen weg. Samen met NRK (Noorwegen) nam Ketnet het initiatief voor deze actie. 

De afgelopen weken riepen de Ketnet-wrappers op om vriendschap te vieren. Door de verlenging van de herfstvakantie werden Ketnetters opgeroepen om veilig thuis, in hun eigen bubbel, te dansen en te zingen voor vriendschap op het nummer 'Samen Supersterk'. Dat leverde heel wat hartverwarmende beelden op.

#SayHi is een samenwerking van de EBU tussen Ketnet, CR (Tsjechië), GPB (Georgië), Kika/ ZDF (Duitsland), MTVA (Hongarije), Rai (Italië), NHK (Japan), RTK (Kosovo), LRT (Litouwen), NRK (Noorwegen), RTVSLO (Slovenië), RTVE (Spanje) en ORF (Oostenrijk).

Dossier: Gemeenschapsvorming
donderdag 12 november 2020
12 november 2020

Meer over Gemeenschapsvorming

Hoe kan je het volhouden?

Premier Alexander De Croo wordt 'warme luisteraar'

Spanning, hoop en vreugde in tweede reeks Kinderziekenhuis 24/7

Veertien kinderzenders vieren Europese Vriendschapsdag

Vlaanderen hangt de vlam uit voor De Warmste Week

Down the road: pittig avontuur in Lapland

Hier brandt een vlam voor jou...

Radio 1 lanceert documentaire 'Wie was mama?'