donderdag 19 november 2020
19 november 2020

5.000.000 beluisterde podcasts van Universiteit van Vlaanderen

19 november 2020 - Goed nieuws voor de Universiteit van Vlaanderen, een initiatief in samenwerking met de VRT, Knack, de Jonge Academie en de vijf Vlaamse universiteiten. De podcasts van de Universiteit van Vlaanderen hebben de kaap van 5.000.000 luisteraars overschreden!

prof. dr. Elke Van Hoof over hoeveel stress kan een mens aan

Een knappe prestatie waar de organisatie bijzonder blij mee is:

5.000.000 dat is 64 keer het aantal toeschouwers dat Duitsland - Mexico bijwoonde .

Maurice van Wordragen, directeur Universiteit van Vlaanderen

Maurice van Wordragen, directeur Universiteit van Vlaanderen: “Om dat getal even te kaderen: dat is 2,4 keer het aantal inwoners van Noord-Macedonië, 64 keer het aantal toeschouwers dat Duitsland - Mexico bijwoonde en maar liefst 7.000 keer het aantal cinefielen dat in één cinemazaal past om naar Incredibles 2 te kijken. Dat we cultfilms, voetbalwedstrijden en zelfs hele landen achter ons kunnen laten, was nooit gelukt zonder de steun van onze partners, alle geweldige sprekers die de revue passeerden en uiteraard onze luisteraars en grootste fans. 5 miljoen keer bedankt! Wij kijken alvast uit naar de dag dat we de 10 miljoen bereiken.”

De Universiteit van Vlaanderen werd opgericht in 2017 om academische kennis toegankelijk te maken voor een breed publiek. Kennis die normaal binnen de muren van de universiteit blijft, wordt dankzij video’s en podcasts vrij beschikbaar voor iedereen. 5.000.000 luisteraars genoten al van het uitgebreide aanbod. Zo ontdek je er bijvoorbeeld waarom je fastfood zou moeten eten als je ziek bent en of je een verkoudheid kan krijgen door met nat haar in de wind te lopen.

Top 5 beluisterde podcasts:

Wist je dat

  • De eerste podcast van de Universiteit van Vlaanderen gelanceerd werd in juni 2018?
  • Er sinds de start in 2018 al 280 podcasts gemaakt zijn?
  • 75% van de luisteraars de podcast helemaal tot het einde beluistert?
  • Er ondertussen al ruim 5.000.000 luisteraars zijn?

Podcast Universiteit van Vlaanderen: elke dinsdag en zondag via de website van Universiteit van VlaanderenRadio 1, Spotify, iTunes of je favoriete podcast-app.

Dossier: universiteit van Vlaanderen

Meer over universiteit van Vlaanderen

5.000.000 beluisterde podcasts van Universiteit van Vlaanderen

De finalisten voor de PhD Cup zijn bekend

Project Zomerschool. Vlaanderen vindt steun bij Vlaamse regering en VRT