maandag 30 november 2020
30 november 2020

Radio 2 brengt extra kerstsfeer

30 november 2020 - Radio 2 brengt dit weekend extra kerstsfeer naar alle huiskamers. Nieuw: 'Wat een jaar' en speciale kerstaflevering van De Pré Historie op kerstdag.

David Van Ooteghem, de grootste Fan van het journaal, bekeek alle extra journaals ©Joost Joossen

In deze vreemde tijden hebben we allemaal nood aan een beetje extra warmte, licht én gezelligheid. Radio 2 vat de spreekwoordelijke kerstboom bij de piek en brengt vanaf dit weekend volop de kerstsfeer naar alle Vlaamse huiskamers, met de Radio 2-kerstkaartenactie en het Radio 2 Kerstboomweekend. Ondertussen kijken Kim Debrie en Ruben Van Gucht drie zaterdagen lang terug op een bizar jaar in Wat een jaar. En op kerstdag blikt Guy De Pré terug op kerst door de decennia heen in een speciale kerstaflevering van De Pré Historie.

Wat een jaar

Wat een week wordt Wat een jaar op zaterdag 5, 12 en 19 december. Drie zaterdagen op rij blikken Kim Debrie en Ruben Van Gucht terug op het bijzondere 2020. Ze ontvangen ook de muzikale toppers van het afgelopen jaar. Starten doen ze met de winnaar van Radio 2 Zomerhit: Regi. Op zaterdag 5 december brengt hij ook al zijn hits van het jaar. Dus met OT, Jake Reese en Camille Dhont.

Op zaterdag 12 december zijn The Starlings van de partij. Corona of niet... dit jaar was hun jaar van de grote doorbraak.

Op zaterdag 19 december komt Gene Thomas langs. De grootste hit van 2020 is van zijn hand, al ging Regi deze keer met de eer lopen. Maar zelf bracht hij ook het ene topnummer uit na het andere.

David Van Ooteghem, de grootste Fan van het journaal, heeft ook dit jaar geen enkele uitzending gemist. David bekeek alle extra journaals. Wat is hem opgevallen? Je hoort alles in Wat een jaar.

Stuur een kerstkaartje naar Radio 2

Toch wat anders dan anders tellen we af naar die bijzondere tijd van het jaar, Kerstmis. Een periode vol dikke truien, chocomelk, afstand, maar toch ook… kerstkaartjes! In tijden van lockdown slaan we allemaal aan het knutselen om hartverwarmende kerstkaarten te maken. 

Luisteraars die in hun pen kruipen, kunnen dit jaar ook evengoed een kaartje naar De Grootste Familie sturen, want elk ingezonden kerstkaartje wordt onderdeel van de Radio 2-kerstboom. En elke luisteraar die een kaartje stuurt, maakt op kerstdag tussen 10.00 en 13.00 uur kans op een dubbele prijs: een prijs voor zichzelf én eentje om te schenken aan iemand die hem of haar nauw aan het hart ligt.

Radio 2 Kerstboomweekend

Nood aan warmte, licht en gezelligheid? Laat maar komen, die kerstboom en kerstverlichting! Volgens een eerste online poll bij de Radio 2-luisteraars zetten de meeste Vlamingen hun boom het eerste weekend van december. Radio 2 maakt er op zondag 6 december dan ook een extra feestelijk gezamenlijk kerstboommoment van en geeft ondertussen tips en tricks voor een gezellig eindejaar.

 Een goede voorbereiding is het halve werk. 

Hoe kan je bijvoorbeeld het best kerstlichtjes ophangen in je kerstboom? Radio 2 verzamelde alvast 3 tips van een specialist.

Kerstaflevering van De Pré Historie

Op kerstdag vrijdag 25 december, presenteert Guy De Pré 's ochtends van 8.00 tot 10.00 uur een unieke kerstaflevering van De Pré Historie.

Guy overloopt alle liedjes die hits waren tijdens de kerstdagen in de jaren 1960, 1970, 1980, 1990 én in 2000. Aangevuld met de opvallendste en meest aangrijpende gebeurtenissen in ons land en in de wereld in die 5 decennia. Zoals de kerstboodschap vanuit de ruimte door de bemanning van Apollo 8 in 1968, Armand Pien over de hevige kerststorm van 1977, en het dodelijke verkeersongeval van Louis Neefs en zijn vrouw op kerstdag 1980 in Lier.

Kortom: wat waren de hits en wat gebeurde er met kerst van 1960 tot en met 2009? Je hoort het in de eenmalige kersteditie van De Pré Historie op kerstdag.

Dossier: In tijden van Corona

Meer over In tijden van Corona

Vier conclusies over VRT in coronatijd

Kunnen jullie morgen mijn favoriete film of serie uitzenden?

Hoe maakt de VRT fictie in coronatijden?

'We zijn er bijna, maar nog niet helemaal'

"Beknotten van de vrijheid is het ergste dat er is."

'You'll never walk alone' verenigt Europa opnieuw

"Verbinden is meer dan ooit nodig"

1 jaar Knaldrang: nachtje door met Studio Brussel