dinsdag 01 december 2020
01 december 2020

Voltallige Vlaamse regering wordt 'warme luisteraar'

1 december 2020 – Het was Vlaams minister-president Jan Jambon zelf die het aankondigde in Beste Buren voor De Warmste Week op Radio 2. Hij en al zijn ministers worden warme luisteraar van Radio 2 en gaan dus een luisterend oor bieden aan wie daar op dit moment nood aan heeft. 

Jan Jambon bij Beste Buren voor de Warmste Week

Eerder had ook al premier Alexander De Croo aangekondigd een warme luisteraar te willen zijn. De premier heeft ondertussen al enkele warme telefoontjes kunnen doen.

Warme luisteraars

Omdat veel mensen in deze donkere tijden nood hebben aan een babbel, lanceerde Radio 2 het intiatief van de warme luisteraars. Warme luisteraars kunnen zich als vrijwilliger aansluiten bij een van de bestaande organisaties die nu al een luisterend oor willen bieden aan Vlamingen die er nood aan hebben. Omdat ze eenzaam zijn, omdat ze als mantelzorger zelf altijd klaar staan voor een ander en af en toe hun hart willen luchten of omdat ze door een medische aandoening minder buiten kunnen komen. De volledige Vlaamse regering sluit zich vandaag aan bij dit initiatief.

Ik denk dat we in deze barre periode echt warm moeten zijn voor elkaar. Virtueel dicht bij elkaar komen en zorgen dat we elkaar warmte en steun geven. Daarom dragen we jullie initiatief een warm hart toe en willen we het met de hele Vlaamse regering ondersteunen.”

Jan Jambon

Warme luisteraar De Croo

Premier De Croo

De premier heeft ondertussen al enkele telefoons gedaan als warme luisteraar. Hij belde onder andere met Karen De Vos uit Zulte. Zij is slechtziend en woont alleen. Het gesprek met de premier deed deugd vertelde ze in Beste Buren voor De Warmste Week.

Het gesprek duurde 22 minuten, van mij mocht het veel langer duren.

Luisteraar Karen

Luisteraar Karen: "Het gesprek duurde 22 minuten, van mij mocht het veel langer duren. Hij is echt een hele warme man. We hebben over de coronamaatregelen en lockdown gesproken, wat dat doet voor mensen met een beperking. De premier zei me dat het niet evident is om te leven in mijn situatie. Sommige zaken zijn voor normaal ziende mensen zo evident, concludeert hij. Hij stond echt open voor mijn verhaal!"

Zelf warme luisteraar worden?

Wie zelf warme luisteraar wil worden kan zich nog altijd inschrijven via radio2.be.

Dossier: DWW

Meer over DWW

Indrukwekkende editie van De Warmste Week zamelt 8.790.633 euro in voor opgroeien zonder zorgen

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”

Live-ondertiteling met AI maakt De Warmste Week toegankelijker

Een toegankelijke publieke omroep is goed voor iedereen

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Warm, warmer, warmst: kom hier alles te weten over De Warmste Week 2023

Vlam mee vanuit de virtuele Ketnet Kermis

'Waakvlammetje' van De Warmste Week schittert in het donker