donderdag 10 december 2020
10 december 2020

Extra op Media Fast Forward: minister Dalle in gesprek met Generation M

10 december 2020 - Aan het programma  van Media & Culture Fast Forward is een extra sessie toegevoegd.  Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle verzorgt op maandag 14 december om 9.30 u. de kick-off van het mediafestival met een introductie over de toekomst van media. 

Minister Dalle

 Media & Culture Fast Forward is een initiatief van de VRT in samenwerking met het Departement Cultuur, Jeugd en Media rond de toekomst van media en cultuur.  Het brengt mediaprofessionals, ondernemers, creatievelingen, onderzoekers en beleidsmakers samen om innovatie mogelijk te maken. Het festival Media en Culture Fast Forward vindt online plaats op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 december.

Aan het programma is nu een extra sessie toegevoegd. Niemand minder dan Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle verzorgt op maandag 14 december om 9.30 u. de kick-off van het mediafestival met een introductie over de toekomst van media.

In die toekomstvisie laten we ook jongeren aan het woord, want het is tenslotte hun toekomst. Samen met Dorianne Aussems (MNM) en Generation M blikt Dalle vooruit op de mogelijkheden van een reboot.

Wie dit gesprek online wil volgen, kan zich inschrijven via deze link.

 

Meer op Media en Culture Fast Forward

Op Media en Culture Fast Forward gaan ook de CEO’s van alle grote Vlaamse mediabedrijven met elkaar in debat over streaming en internationalisering van Vlaamse content.

Friedl’ Lesage praat er met Ivo Van Hove en met Anne Teresa De Keersmaeker, en er zijn sessies over duurzaamheid bij fictieproducties (moderator: Nic Balthazar), over de impact van AI op creativiteit (moderator: Chantal Pattyn) en een debat over de Vlaamse canon, met Joachim Pohlmann (kabinet Jambon) en Jaouad Alloul.

Als wereldberoemd hoogleraar ‘Economics of Innovation and Public Value’ aan het University College London neemt Mariana Mazzucato 'de waarde van alles' onder de loep. Terzake-frontvrouw Annelies Beck bevraagt haar over overheidsambities, haar nieuwe boek rond moonshots en de nood aan storytellers en verbeelding.

Ontdek deze en alle overige sessies op de website

#mediafastforward
#culturefastforward

Meer over Jongeren

Flo Windey onderzoekt de relatie tussen jongeren en politie

Opnames van Hilly Skate gestart

Een knallende krokusvakantie bij Ketnet en Ketnet Junior

Ketnet zet volop in op interactieve verhalen

Ketnet start opnames nieuwe fictiereeks

Vierde lichting Ket & Doc-films op JEF festival en Ketnet

Ontdek vandaag het Belgisch muziektalent van morgen

Grote namen op het Gala van de Gouden K’s in een uitverkocht Paleis 12