woensdag 13 januari 2021
13 januari 2021

Nieuw: Podium 19 brengt cultuur tot bij je thuis

13 januari 2021 - Podium 19 is het nieuwe cultuurkanaal van de Vlaamse cultuurhuizen in samenwerking met de VRT, Telenet, Proximus, Orange, UiTinVlaanderen/publiq en Sabam, en met steun van de Vlaamse Gemeenschap. Vanaf donderdag 21 januari geniet het publiek op Podium 19 van het beste van wat onze cultuurhuizen te bieden hebben. 

Podium 19 brengt vanaf 21 januari elke dag een veelzijdig programma, met nieuwe producties uit de vele, Vlaamse cultuurhuizen. Zo biedt het cultuurkanaal artiesten een gezamenlijk en virtueel podium, zolang de zalen de impact van het coronavirus voelen. Alle optredens worden uitgezonden op Proximus Pickx, Orange TV en Telenet TV, en zijn te herbekijken via VRT NU. 

Meer info op Podium19.be.

Videospeler inladen...

In vele omringende landen worden bijzondere maatregelen genomen om de cultuursector te ondersteunen. De verregaande samenwerking tussen cultuurhuizen, de openbare omroep en telecomoperatoren, ondersteund door de Vlaamse Overheid vanuit het kabinet van minister-president Jan Jambon, is echter uniek.

Dankzij Podium 19 kan het publiek opnieuw genieten van hoogwaardige producties, blijven de vele artiesten en ondersteunende teams aan het werk en kan de artistieke werking van de Vlaamse cultuurhuizen doorlopen.

Meer over Cultuur

Met VRT op de eerste rij bij de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang

Met VRT op de eerste rij bij de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang

Welke aandacht besteedt VRT aan boeken?

VRT leest volop mee tijdens eerste editie Vlaanderenleestdag

Geert Buelens wint de Boon-literatuurprijs met klimaatboek, Edward van de Vendel met kinderboek over vluchtelingen

De 3 winnaars van de voorleesweek-wedstrijd van Iedereen Leest en VRT

Wedstrijd De Schrijfwijzen: schrijftalent gezocht

Lees mee met de boekenclub van Thuis!