donderdag 18 februari 2021
18 februari 2021

Eén en Netflix werken aan nieuwe reeks Diamonds

18 februari 2021 - Eén en Netflix slaan de handen in elkaar voor het nieuwe Diamonds, een misdaad- en dramareeks die zich afspeelt in het Diamantkwartier in Antwerpen. De reeks is een productie van het Vlaamse productiehuis De Mensen en het internationale Keshet. Diamonds wordt geregisseerd door Rotem Shamir (Hostages, Fauda, Line in the sand).

Diamonds brengt het verhaal van de eeuwenoude diamantindustrie die vecht om te overleven in een nieuwe, snel veranderende wereld. De reeks volgt de strijd van de Joodse familie Wagner, een van de meest invloedrijke families in de Antwerpse diamantindustrie. Wanneer de jongste zoon zelfmoord pleegt, keert zijn vervreemde broer Noah terug naar huis en probeert hij de familiezaak in leven te houden. Daarbij gebruikt hij echter methodes die allesbehalve orthodox zijn, in een wanhopige poging om hem en zijn familie te redden.

Olivier Goris, netmanager Eén: “Ik ben trots dat we met Eén dit nieuwe fictieproject, dat zich afspeelt in Antwerpen, samen met Netflix kunnen maken. Diamonds is een unieke samenwerking: het Vlaamse talent van productiehuis De Mensen gecombineerd met het internationale Keshet. Tel daar nog eens de toppers op het scherm bij, die we binnenkort zullen aankondigen, en Diamonds wordt een reeks die je niet mag missen. Met deze nieuwe reeks kunnen we ons lokaal talent internationaal in de schijnwerpers plaatsen, en tegelijkertijd een meeslepende misdaad- en dramareeks naar heel Vlaanderen brengen.”

Met deze nieuwe reeks kunnen we ons lokaal talent internationaal in de schijnwerpers plaatsen, en tegelijkertijd een meeslepende misdaad- en dramareeks naar heel Vlaanderen brengen.”

Olivier Goris, netmanager Eén

Pieter Van Huyck, Hoofd fictie van De Mensen: "Bij De Mensen droomden we er al lang over om een spannend, ontroerend en onthullend verhaal te brengen over het Antwerpse Diamantkwartier: een plek in ons land die wereldberoemd is, maar tegelijkertijd ook door slechts weinigen écht gekend is. Bij Keshet vonden we hiervoor de juiste partner. We delen dezelfde visie op hoe we verhalen willen vertellen, en willen een ideale omgeving creëren voor de creatievelingen die aan de reeks werken. Net als onze eerdere internationale succesreeksen UndercoverBeau Séjour en Salamander, moet Diamonds gelaagd en genuanceerd zijn, en tegelijkertijd een breed publiek aanspreken dat houdt van high-end entertainment."

Bij Keshet vonden we hiervoor de juiste partner. We delen dezelfde visie op hoe we verhalen willen vertellen, en willen een ideale omgeving creëren voor de creatievelingen die aan de reeks werken. 

Pieter Van Huyck, Hoofd fictie van De Mensen

Janey van Ierland, Manager coproducties en aankoop bij Netflix: "We zijn enthousiast om de handen in elkaar te slaan met de fantastische teams bij De Mensen, Keshet International en de VRT, om het spannende verhaal van Diamonds naar alle Netflix-kijkers in de wereld te brengen."

Atar Dekel van Keshet International: "Na het succes van reeksen als Prisoners of war, False flag, When heroes fly and The baker and the beauty in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, zijn we heel blij om Israëlisch talent nu de grenzen te zien oversteken naar onder andere België. Yuval Yefet, Rotem Shamir en ik werkten al een tijdje aan Diamonds, samen met De Mensen, wachtende op de perfecte partners om mee aan boord te stappen. Die hebben we gevonden in de VRT en Netflix. Samen zullen we deze spannende reeks naar zowel het Vlaamse als het internationale publiek brengen."

Diamonds wordt geschreven door Yuval Yefet (Fauda, Line in the sand) en Rotem Shamir (Hostages, Fauda, Line in the sand). Die laatste regisseert de reeks ook. De reeks wordt geproduceerd door Keshet International en De Mensen, met de steun van Screen Flanders. In de reeks zal Nederlands, Engels en Jiddisch worden gesproken. De cast wordt later bekend gemaakt.

De opnames van Diamonds starten deze zomer. De reeks is in 2022 op Eén en op Netflix te zien.

Dossier: fictie

Meer over fictie

Hoe ver ga je om een leven te redden? Opnames derde seizoen 'Onder vuur' gestart

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'

Zonder afspraak – Tussen droom en daad staat… je familie

5 redenen waarom de nieuwste topreeks Arcadia ook iets voor jou is

Je krijgt wat je verdient in Arcadia - spannende nieuwe fictiereeks met onder andere Lynn Van Royen, Gene Bervoets en Natali Broods

Nieuwe reeks van Dertigers: maak kennis met de vriendengroep

Ketnet start opnames nieuwe fictiereeks

Bekijk fictiereeksen met je ogen dicht