Saartje Vandendriessche trekt de natuur in voor Eén

1 april 2021 - Saartje Vandendriessche kondigde bij Expeditie Gillis & Govaerts op MNM aan dat ze binnenkort met de opnames start voor
haar nieuwe programma. Saar trekt daarvoor drie weken lang het bos in. 

Saartje

Saar trekt daarvoor drie weken lang het bos in. Ze wil zich helemaal onderdompelen in het bos, terug connectie maken met de natuur en proberen te overleven met wat die te bieden heeft.

Saar krijgt daarvoor de hulp van een bushcrafter, die haar zal leren hoe je kan overleven in een bos met zo weinig mogelijk hulpmiddelen. Het wordt niet enkel een fysieke, maar ook mentale uitdaging. Saar deelde het nieuws daarnet heel toepasselijk bij MNM, die deze week met Expeditie Gillis & Govaerts vanuit een bos uitzenden.

Saar: “De gelukkigste momenten uit mijn jeugd waren toen ik naar de natuur kon: bramen die tegen mijn schenen schuurden, de boslucht inademen, kunnen blijven lopen zonder stoppen, het gevoel dat je onoverwinnelijk bent … Maar is dat wel zo? Ik wil mij deze keer echt hélemaal overleveren aan de natuur: slapen onder de blote hemel, eten zoeken in de natuur, voelen wat er allemaal in zo’n bos leeft. Overdag, ’s nachts, bij goed weer, bij slecht weer. Ik wil echt ontdekken hoe het voor mij zou zijn om te overleven in onze bossen.”

Dossier: Educatie
vrijdag 02 april 2021
02 april 2021

Meer over Educatie

Ketnet Junior zorgt voor nieuw educatief aanbod tijdens paaspauze

Saartje Vandendriessche trekt de natuur in voor Eén

Arnout Hauben op avontuur in 'Dwars door de Middellandse Zee'

5 jaar na aanslagen praat Peter met Eva Daeleman

VRT NWS brengt dit schooljaar een EDUbox rond AI naar de klas 

VRT NWS lanceert nieuwe EDUbox rond financiële educatie voor het onderwijs

Wat is een podcast? Met de 12 favorieten van Frank Deboosere

Siska en Dieter aan de slag met opvoedingsvragen in 'De wonderjaren'