Hooverphonic met 'The Wrong Place' naar Rotterdam

18 mei 2021 - Op 18 mei startte het 65e Eurovisiesongfestival. Als afsluiting van de reeks "Op weg naar het 65e Eurovisiesongfestival"  Hooverphonic met 'The Wrong Place'

Hooverphonic tijdens repetities

In 2020 al werd Hooverphonic gekozen als Belgische inzending, maar omdat het songfestival toen afgelast werd, blijft de groep ook in 2021 onze kandidaat in Rotterdam. Dit keer met zangeres Geike Arnaert, die terugkeerde bij de groep én een nieuw lied, The wrong place.

 

© VRT

In 2021 lijken veel liedjes op mekaar, ze herhalen wat al eerder is gedaan op het songfestival. The wrong place is één van de meer eigenzinnige inzendingen, typisch Hooverphonic, met een straffe compositie in een sierlijk arrangement en bovendien live ook schitterend gebracht.

 

Een 19e plaats: dat is het harde verdict voor ons land op het Eurovisiesongfestival. "Sorry", klinkt het bij Hooverphoniczangeres Geike Arnaert. "Het was een rare editie. We had fun, maar we were in the wrong place, duidelijk", vult Alex Callier aan. 

Hooverphonic zette in de finale een sterke versie neer van "The wrong place", maar die bleek niet genoeg om het Songfestivalpubliek te overtuigen. Van de vakjury's kregen ze een verdienstelijke 71 punten, maar het publiek dat via televoting stemde, deelde maar 3 punten uit.

The wrong place - Hooverphonic

Muziek en tekst: Alex Callier, Charlotte Foret

Dossier: Muziek
dinsdag 18 mei 2021
18 mei 2021

Meer over Archief

Kan ik voor mijn onderzoek terecht bij het VRT-archief?

Zo helder klinkt de winnaar van de eerste Koningin Elisabethwedstrijd

Welke schatten vind je in het VRT-archief?

VRT brengt rijke archief naar het klaslokaal

Hoe klonken de originele versies van #LikeMe reeks1?

65 jaar Vlaamse televisie

1967: tien keer Canzonissima gespreid over liefst vier maanden

1971: danspasjes met een kleerborstel