dinsdag 18 mei 2021
18 mei 2021

Hooverphonic met 'The Wrong Place' naar Rotterdam

18 mei 2021 - Op 18 mei startte het 65e Eurovisiesongfestival. Als afsluiting van de reeks "Op weg naar het 65e Eurovisiesongfestival"  Hooverphonic met 'The Wrong Place'

Hooverphonic tijdens repetities

In 2020 al werd Hooverphonic gekozen als Belgische inzending, maar omdat het songfestival toen afgelast werd, blijft de groep ook in 2021 onze kandidaat in Rotterdam. Dit keer met zangeres Geike Arnaert, die terugkeerde bij de groep én een nieuw lied, The wrong place.

 

© VRT

In 2021 lijken veel liedjes op mekaar, ze herhalen wat al eerder is gedaan op het songfestival. The wrong place is één van de meer eigenzinnige inzendingen, typisch Hooverphonic, met een straffe compositie in een sierlijk arrangement en bovendien live ook schitterend gebracht.

 

Een 19e plaats: dat is het harde verdict voor ons land op het Eurovisiesongfestival. "Sorry", klinkt het bij Hooverphoniczangeres Geike Arnaert. "Het was een rare editie. We had fun, maar we were in the wrong place, duidelijk", vult Alex Callier aan. 

Hooverphonic zette in de finale een sterke versie neer van "The wrong place", maar die bleek niet genoeg om het Songfestivalpubliek te overtuigen. Van de vakjury's kregen ze een verdienstelijke 71 punten, maar het publiek dat via televoting stemde, deelde maar 3 punten uit.

The wrong place - Hooverphonic

Muziek en tekst: Alex Callier, Charlotte Foret

Dossier: Muziek

Meer over Archief

Iconisch tv-programma ‘Voor Boer en Tuinder’ opnieuw te zien op het kleine scherm

VRT-archief toegankelijk via hetarchief.be

Eindelijk teruggevonden! Het historische interview over de oerknaltheorie

VRT geeft landbouwsector unieke blik op landbouwpraktijken van de vorige eeuw

VRT Archief en Vranckx duiken in het archief van het Belgisch leger

Dertig jaar boerenstiel op de kaart dankzij ‘Boeren op de buis’

Geen Canon van Vlaanderen zonder het VRT-archief

Een beestige kijk achter de schermen bij VRT Archief