donderdag 20 mei 2021
20 mei 2021

Ketnet wordt Petnet

21 mei 2021 - Ketnetters en bekende Vlamingen zetten op vrijdag 21 mei massaal de Pet op tegen Kanker. De actie van Ketnet en Kom op tegen Kanker zorgt ervoor dat het thema bespreekbaar wordt voor kinderen. De Ketnetters tonen zich dan ook solidair met kinderen die kanker van dichtbij meemaken.

De Pet op tegen Kanker is een massaal succes geworden. Duizenden Ketnetters hebben hun Kom op tegen Kanker-pet gepimpt. Heel wat bekende Vlamingen volgden het goede voorbeeld van de Ketnetters en maakten een 'Petfie'. Onder meer Alycia en Amelie uit de serie 'Meisjes, Christophe Haddad en Xavier Taverne zetten de Pet op tegen Kanker. 

Vijfde editie van De Pet op tegen Kanker

Ketnet en Kom op tegen Kanker organiseren dit jaar voor de vijfde keer de campagne van De Pet op tegen Kanker en zetten zo weer samen hun schouders onder deze strijd. De Pet op tegen Kanker is een bewustmakingsactie, maar tegelijk ook een campagne om geld in te zamelen. 

Met de opbrengst worden er allerlei initiatieven georganiseerd  om kinderen met kanker een hart onder de riem te steken. Zo haalt Kom op tegen Kanker de kinderen even uit de sleur van hun ziekte met bijvoorbeeld een pretpakket boordevol spelletjes. Dit jaar is het des te belangrijker de actie te steunen, want met het nieuws over corona en de bijhorende maatregelen hebben kinderen met kanker extra veel nood aan positiviteit.

Petnetdag

Op vrijdag 21 mei bereikt de actie haar hoogtepunt: dan wordt Ketnet voor één dag Petnet. Ketnet moedigt de Ketnetters aan om allemaal met hun Kom op tegen Kanker-pet naar school te gaan. Op die manier tonen de Ketnetters zich solidair met kinderen met kanker. Heel wat bekende Vlamingen volgden het goede voorbeeld van de Ketnetters en maakten een 'Petfie'.

Als apotheose van Petnetdag bouwt Ketnet op 21 mei vanaf 17.00 uur een sPETterende party met Omdat Het Kan Soundsystem! Feest mee op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet-app. Ook Karrewiet besteedt omstreeks 17.50 uur aandacht aan De Pet op tegen Kanker.

Petflip-challenge

Ketnet-wrappers, Ketnetters en bekende Vlamingen waagden zich dit jaar aan een Petflip-challenge op de beats van het campagnelied 'Lievelingskamp' van De KetnetBand. Het lied is gezongen door Sien, Maureen en Elindo, de boegbeelden van de actie.  

Videospeler inladen...
Dossier: Kom op tegen Kanker

Meer over Kom op tegen Kanker

Bijna 440.000 euro: Vive le Vélo zamelt een nieuw recordbedrag in voor Kom op tegen Kanker

Bekend Vlaanderen zet massaal de Pet op tegen kanker

Gloria Monserez boegbeeld van nieuwe editie van De Pet op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker en Eén vormen ‘Het Grootste Lichtpunt tegen Kanker’

Eén en Kom op tegen Kanker geven startschot van nieuwe Lichtpuntjes tegen Kanker

Niels Destadsbader en Dieter Coppens doen Vlaamse mannen massaal naar de dokter rennen voor kankerscreening

Lovende reacties op nieuw Eén-programma Kom op tegen Kanker, alles in de strijd

Deze acht mannen nemen deel aan 'Kom op tegen Kanker, alles in de strijd'