Xavier Taveirne geeft fakkel door aan Leen De Witte

8 juni 2021 – Xavier Taveirne kondigde op Radio 1 aan dat hij afscheid neemt van zijn vaste stek bij De Ochtend. Hij gaat zich bij Het Journaal op Laat  concentreren, dat vanaf woensdag 30 augustus weer van start gaat. In zijn plaats komt Leen De Witte De Ochtend versterken. 

Leen De Witte

Na jaren verslaggeving in de Wetstraat en over de Europese Unie zal Leen om de week de luisteraars van Radio 1 door de ochtendactualiteit gidsen, samen met sterkhouder Benedikte Coussement. De andere week zijn Benedikte en Ruth Joos nog altijd een duo.

Leen De Witte: "De man van wie ik de grote schoenen moet proberen te vullen, zei: "Bereid je voor op de rit van je leven." Daar ben ik volop mee bezig, om er vanaf september te staan, én vroeg op te staan."

Xavier Taveirne: "In de ideale wereld was ik De Ochtend en Laat blijven combineren, maar de spreidstand is na drie jaar onhoudbaar geworden, zeker nu Laat een eigen identiteit heeft gekregen. Dus ja, ik ben wat droevig vandaag, radio is en blijft mijn grote liefde, dus dit is natuurlijk maar een tijdelijk afscheid. (lacht)"

De Ochtend blijft ook rekenen op VRT NWS-gezichten als Ivan De Vadder, Michaël Van Droogenbroek, Björn Soenens, Peter Vandenbempt (Sporza) en vele anderen. Van hen krijgen de Radio 1-luisteraars commentaar en analyse bij het nieuws van de dag.

In het weekend blijft Jan Van Delm op post. Michäel Van Droogenbroek gaat na de zomervakantie opnieuw ontbijten met een politicus op zaterdag.

Bij De Wereld Vandaag blijven Ruth Roets en Gert Geens de luisteraars duiding geven bij de brede actualiteit van de dag.

Over Leen De Witte

Leen De Witte (41) begon haar carrière bij Bruzz, was radionieuwslezer bij MNM, en volgt de Vlaamse en Europese politiek voor VRT NWS.

Dossier: Bedrijfsinformatie
vrijdag 18 juni 2021
18 juni 2021

Meer over Bedrijfsinformatie

SIRDUKE: Erfgoed van VRT Archief gered door pioniersproject voor lakplaten

CEO VRT roept op tot meer samenwerking binnen de mediasector

Chloë van de Klantendienst: ‘Hoog tijd voor weer een zedendelinquent in Thuis’

Canvas en Business AM halen Al Gore naar Antwerpen

Sien Diels [1947-2021]

VRT-radiobereik groeit, Radio 2 houdt koppositie stevig vast

Vruchtbare week vol prijzen

Wat houdt ons tegen? Met Jill Peeters