dinsdag 03 augustus 2021
03 augustus 2021

Sid van Oerle neemt voor even afscheid van ‘Thuis’

3 augustus 2021 -  Acteur Sid van Oerle kondigde aan dat hij even afscheid neemt van Thuis.

Reynout Dekimpe in de keuken van Kobe

"Ik neem een sabbatical van een aantal maanden,” vertelt Sid. “In die periode ga ik de tijd nemen om te herbronnen en het heden en de toekomst op een rijtje te zetten. Even temporiseren.  Het coronajaar is een periode die er bij heel wat mensen op ingehakt heeft, ook bij mij.  Daarom heb ik nu besloten om Kobe voor enkele maanden door te geven aan een collega-acteur, zodat ik het even rustiger aan kan doen.  Ik ben blij dat ik en de Thuis-productie samen dat besluit hebben kunnen nemen om op die manier gezond de toekomst in te gaan." 

Voor de Thuis-kijkers zal de wissel te zien zijn vanaf maandag 20 september.  De rol van Kobe Baert wordt vanaf die dag vertolkt door Reynout Dekimpe. 

Reynout Dekimpe

“Het was eind juli en ik was met de moto een roadtrip aan het maken door Vlaanderen,” vertelt Reynout Dekimpe. “Een gemiste oproep en dan een sms’je van de producer van Thuis: of ik kon terugbellen. Ze vroegen me of ik tijd en zin had om er meteen in te vliegen. Een dag na dat telefoontje ben ik in de studio’s in Leuven al de scenario’s gaan oppikken en ben ik onder handen genomen door de stylisten.” 

De jonge acteur lag al even op de radar van de Thuis-makers: “Het moet ergens in 2016 geweest zijn dat ik op auditie ging bij Thuis voor de rol van … Kobe Baert,” lacht Reynout. “Toen was het net niet, maar ik heb blijkbaar voldoende indruk achter gelaten dat ze na al die tijd toch onmiddellijk aan mij dachten.”  

Reynout zal al zeker enkele maanden de Thuis-cast vervoegen. “Ik ga Kobe op mijn eigen manier invullen als acteur, maar het blijft wel Kobe natuurlijk. Ik zie mezelf als zijn pleegzorg-vader. Kobe is in veilige handen bij mij.”  De eerste opnames zijn ondertussen ook achter de rug. 

Over Reynout

Reynout Dekimpe (30)  studeerde enkele jaren geleden af aan het Leuvense LUCA School of Arts  (voorheen Lemmensinstituut). Op televisie vertolkte hij rollen in de prestigieuze Eén-reeks SalamanderAspeOp weg naar Pakjesavond en Gent-West II.  Daarnaast is hij actief in zijn Theatercollectief Raf, waar hij, onder andere samen met ex-Thuis-acteur Andy Van Kerschaver (Lander Mertens), theaterproducties op poten zet. 

Dossier: Bedrijfsinformatie

Meer over Bedrijfsinformatie

Een dag van hoofdwerfleider Frederik op de VRT-werf

Chloë van de Klantendienst: ‘Wat een neerkijkende uitspraak op vrouwen! En op scampi’s’

Raad van bestuur VRT spreekt steun uit voor management en medewerkers en vraagt respect voor de specifieke governance van de publieke omroep

VRT stelt bemiddelaar aan om vertrouwen te herstellen

Chloë van de Klantendienst: ‘Het verschil met een échte Karen, is dat er in deze agressieve woordenbrij geen klacht valt te ontrafelen’

Officiële opening nieuwe VRT-captatiemagazijn in Bedrijvenpark Stone in Londerzeel

Chloë van de Klantendienst: ‘De paal van deze klager? Die behoort niet tot de opdracht van de publieke omroep’

Succesverhalen uit 2023 bekeken door de lens van VRT-partners