dinsdag 17 augustus 2021
17 augustus 2021

Het najaar van Eén: sterke verhalen voor iedereen

17 augustus 2021 - Vanaf 30 augustus brengt Eén opnieuw sterke en lokale verhalen die mensen raken. Er zijn een heel aantal nieuwigheden, net als programma’s die iedereen al in zijn of haar hart heeft gesloten.

De gezichten van het najaar bij Eén

Eén staat klaar voor iedereen die wil wegdromen: zo reist Wim Lybaert met zijn populaire Columbus weer rond, en vertellen zeven bekende mensen als Ingeborg en Marco Borsato openhartig in een nieuw seizoen van Het huis. Laura Govaerts, Soe Nsuki en Maureen Vanherberghen nemen de kijkers opnieuw mee om Vlaanderen vakantieland te beleven. Philippe Geubels zorgt voor de humoristische noot in Is er een dokter in de zaal? En Thomas Vanderveken doet dromen van een nettojaarloon in het nieuwe seizoen van 1 jaar gratis.  

Vlaanderen vakantieland © VRT - Jokko

Onbekend terrein wordt dan weer verkend door Tom Waes in Reizen Waes: Nederland. Het hoogste bod biedt een unieke blik achter de schermen van de veilinghuizen. Lieve Blancquaert zoekt in Let’s talk about sex uit hoe mensen op verschillende plekken in de wereld en in verschillende culturen omgaan met liefde, relaties, gender en seks. Op de moeilijke grens tussen wens en werkelijkheid volgt Annemie Struyf drie jaar lang Draagmoeders en wensouders. En in De noodcentrale Amerika nemen we een kijkje over de grens bij de calltakers van de hulpdiensten in de Verenigde Staten.

Let’s talk about sex

Dit najaar is er ook het langverwachte tweede seizoen van Taboe, waar Philippe Geubels het gesprek aangaat en lacht met onder andere mensen met autisme en mensen met ontwikkelingsstoornissen. In Durf te vragen stelt Siska Schoeters weer stoute vragen aan groepen als doven en mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. En Iluna en Stephanie Planckaert duiken in Onverwacht in de wereld van seksualiteit en zwangerschappen bij tieners.

Onverwacht

Elodie Ouedraogo en Otto-Jan Ham nemen de kijkers mee tot het uiterste. Ze strijden tegen de beste tijdrijders ter wereld en vooral tegen zichzelf in De tijd van ons leven. Saartje Vandendriessche verlegt haar grenzen door drie weken met niets te overleven in het nieuwe Saar in het bos. Thomas Vanderveken, Britt Van Marsenille en Jan Van Looveren dagen dan weer niet zichzelf, maar de kijkers uit met een nieuw seizoen van Factcheckers. En Kamal Kharmach snelt in het succesvolle Andermans zaken opnieuw bedrijven te hulp.

Er is ook feest te vieren bij Eén, want het populaire dagelijkse reportagemagazine Iedereen beroemd begint aan zijn tiende seizoen. Dat doet het programma met een zeer bijzondere week, waarin de populairste rubrieken uit de voorbije seizoenen eenmalig opnieuw worden gemaakt. De familie Planckaert zorgt dan weer voor warmte met een nieuw seizoen van Château Planckaert. Nog zo’n warme ‘familie’ is F.C. De Kampioenen: in Voor altijd Kampioen! blikken de acteurs, makers en bekende fans terug op het succes van de voorbije 30 jaar.

 Nieuwe docureeks De witte mars

In de nieuwe docureeks De witte mars slaan het beeldarchief van de VRT en RTBF voor het eerst de handen in elkaar om terug te blikken op de zaak-Dutroux, intussen 25 jaar geleden. Ook de pakkende verhalen van patiënten én inzet van de artsen en verpleegkundigen uit het nieuwe seizoen van Spoed 24/7 zullen niemand onberoerd laten. Het reportageprogramma Pano brengt vanaf september opnieuw sterke onderzoeksjournalistiek rond maatschappelijke thema’s.

Louis Talpe in Onder vuur

Tot slot pakt Eén dit najaar uit met sterke Vlaamse fictie die jong en oud in spanning zal houden. De zomer is al halfweg, maar ook in september staat Eén in vuur en vlam met de nieuwe dramareeks Onder vuur met onder andere Louis Talpe. Later dit najaar gaat Bob (Tom Waes) de confrontatie aan met Ferry in het nieuwe seizoen van Undercover. Topactrice Veerle Baetens schittert in de Frans-Vlaamse coproductie Cheyenne & Lola. Het vijfde seizoen van Loslopend wild, met nieuwe castleden Joke Emmers en Erhan Demirci, zorgt dan weer voor de humoristische toets. En vanaf maandag 30 augustus kunnen alle Vlamingen weer genieten van de populairste dagelijkse fictiereeks van Vlaanderen, Thuis.

Dossier: Bedrijfsinformatie

Meer over Bedrijfsinformatie

Een dag van hoofdwerfleider Frederik op de VRT-werf

Chloë van de Klantendienst: ‘Wat een neerkijkende uitspraak op vrouwen! En op scampi’s’

Raad van bestuur VRT spreekt steun uit voor management en medewerkers en vraagt respect voor de specifieke governance van de publieke omroep

VRT stelt bemiddelaar aan om vertrouwen te herstellen

Chloë van de Klantendienst: ‘Het verschil met een échte Karen, is dat er in deze agressieve woordenbrij geen klacht valt te ontrafelen’

Officiële opening nieuwe VRT-captatiemagazijn in Bedrijvenpark Stone in Londerzeel

Chloë van de Klantendienst: ‘De paal van deze klager? Die behoort niet tot de opdracht van de publieke omroep’

Succesverhalen uit 2023 bekeken door de lens van VRT-partners