dinsdag 17 augustus 2021
17 augustus 2021

VRT NU: web only programma’s en extra content najaar 2021

17 augustus 2021  -  De netten bieden via VRT NU nieuwe web only programma’s en extra content aan bij de lineaire uitzendingen. De VRT zet hierbij extra in op content specifiek gericht op jongeren, die veel gebruik maken van VRT NU.

Onverwacht

Meer onverwacht

Naast Onverwacht op Eén is er de zesdelige webreeks Meer onverwacht, te bekijken op VRT NU. Iluna en MNM-dj Lotte Vanwezemael gaan dieper in op thema's rond seksualiteit bij jongeren. Iluna en Lotte praten met verschillende jongeren over zaken als seksuele geaardheid, voorbehoedsmiddelen, sexting, menstruatie, sociale media, opvoeding en verliefdheid. De reeks is een samenwerking tussen Eén en MNM en richt zich hoofdzakelijk naar jongeren.

Iluna stelt haar leeftijdsgenoten vragen vanuit haar eigen nieuwsgierigheid en spontaniteit. De jongeren geven inzicht in wat er bij hen en hun leeftijdsgenoten speelt en hoe zij seksualiteit in al haar facetten beleven. Lotte is als seksuologe de perfecte gesprekspartner voor zowel Iluna als de jongeren. Zij geeft als expert een concrete houvast en kan de vragen van de jongeren beantwoorden. 

Wekelijks is een nieuwe aflevering van Meer onverwacht te zien via VRT NU, samen met de lineaire uitzending van Onverwacht op maandag.

Match

Rob Van Impe ( Average Rob)

Stan Hermans is een twintiger, met twintiger-problemen. Zijn lief gooide hem buiten en dus moet hij van nul af aan weer iets opbouwen. Stan blijft echter niet bij de pakken zitten. Hij zal een nieuwe vriendin vinden en van zijn leven een succes maken. Helaas raakt hij constant verzeild in situaties die hem een idioot doen lijken.

Match is een absurde comedy met een twist: Stan wordt namelijk gevolgd door twee sportverslaggevers die elk aspect van zijn leven voorzien van commentaar. Hij kan hen niet zien, maar ze bespreken vurig Stans tactiek, prestaties en fouten bij elke nieuwe uitdaging in zijn leven. Ze zijn tegelijkertijd zijn grootste supporters als critici. De kijkers volgen Stan, samen met de commentatoren, op zijn kronkelige pad naar geluk. Wordt het winst of blijft hij bengelen aan de onderkant van het klassement? 
Match betekent het acteerdebuut van Rob Van Impe (YouTuber Average Rob). Gevestigde waarden Nico Sturm en Clara Cleymans nemen de andere hoofdrollen voor hun rekening.  

I aime who I am

Dit najaar is I aime who I am te zien op VRT NU. De minireeks sluit aan bij het thema van De warmste week dit jaar: kunnen zijn wie je bent. Bijna iedereen heeft al eens geworsteld met zichzelf of zijn zelfbeeld. Maar in een wereld waarin Instagram en TikTok razend populair zijn, is het belangrijk om het label van standaard schoonheid tegen het licht te houden. De body positivity-beweging vindt steeds meer aanhangers, die de gevestigde en clichématige schoonheidsidealen willen uitdagen.

In I aime who I am, van het jonge filmmakersduo Art Millimeter, vertellen acht mensen over schoonheidsidealen en de impact ervan op hun gezondheid en zelfbeeld. De acht passen, elk op hun eigen manier, niet binnen de binnen de clichés van het schoonheidsideaal dat de maatschappij opdringt. Een maatje meer, albinisme, vitiligo, een wijnvlek … Het zorgt er telkens weer voor dat hoofden draaien. In hun kinderjaren hadden ze het gevoel dat ze anders waren. Maar na een moeilijke zoektocht willen de acht delen dat het oké is om gewoon te zijn wie je bent. Ze omarmen hun lichaam, zijn trots op wie ze zijn, en willen hun verhaal delen.

Meer over Innovatie

Van digibeet tot digifan: digitale inclusie voor jong én oud

Digitale Duik: onderzoek ontcijfert belang van digitale inclusie

Feit of fictie: AI als tool om te factchecken

Shot by AI: AI is voor creatieve mediamakers een grote kans

Het ABC van VRT Sandbox

VRT helpt jonge productiehuizen en tech start-ups bij hun eerste stappen en internationale doorstart

VRT op FTI: een overzicht van innovatie in media

VRT-componist Bart Ketelaere: "Op 5 minuten laat ik een AI-stem zingen over eenhoorns en loempia's"