dinsdag 14 september 2021
14 september 2021

Primeur: de eerste beelden van nieuwe Eén-fictiereeks 'Chantal'

14 september 2021 - Eén loste zonet de eerste foto's vanop de set van Chantal, de nieuwe fictiereeks met Maaike Cafmeyer in de hoofdrol. In deze politiereeks schittert Maaike als inspecteur Chantal Vantomme, de agente die bevriend was met de familie Welvaert in de reeks Eigen kweek.

Op de set van fictiereeks 'Chantal'

Chantal is verhuisd naar politiezone Spoorkin, de kleinste en meest westelijke politiezone van ons land. Ze begint er een nieuw leven als coördinator van het wijkcommissariaat van Loveringem en komt als alleenstaande moeder terecht in een macho-wereld waar de schijnbare rust heel bedrieglijk blijkt.

Naast Maaike Cafmeyer zijn Mathias Sercu, Wim Opbrouck, Janne Desmet, Dries Heyneman, Steven Mahieu, Yves Degryse, Bert Huysentruyt, Piet De Praitere, Kurt Defranq en vele anderen in de reeks te zien. Chantal werd bedacht en geschreven door Mathias Sercu en de regie is in handen van Jeroen Dumoulein. Peter Bouckaert en Wendy Ingelrelst produceren de reeks voor Eyeworks, in een coproductie met Eén.

Op de set van fictiereeks 'Chantal'
Op de set van fictiereeks 'Chantal'

Misdaad in West-Vlaanderen

Met Chantal krijgt het personage Chantal Vantomme een heel eigen reeks, in een eigen universum met een heleboel nieuwe personages. Chantal brengt misdaadverhalen die los geïnspireerd zijn op waargebeurde misdaden uit West-Vlaanderen, maar de makers nemen méér dan een loopje met de feiten.

Chantal is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met VRT/Eén en Telenet. De serie kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en Flanders Image, Screen Flanders, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en in samenwerking met SCIO Productions. Deze productie kwam tot stand met de steun van het Garantiefonds voor de Vlaamse onafhankelijke audiovisuele productiesector.

Chantal: vanaf het voorjaar van 2022 op Eén.

Op de set van fictiereeks 'Chantal'
Op de set van fictiereeks 'Chantal'
Dossier: fictie

Meer over fictie

Waarom hecht VRT zoveel belang aan fictie?

Nieuwe fictiereeks 1985 in première op Film Fest Gent

Internationale topfictie bij Canvas

It's a man's world... en toen kwam Chantal

Onder vuur wereldwijd aangekocht door Netflix

Augustus is filmmaand bij Canvas

Vijf gloednieuwe VRT NU-reeksen in de maak

Ketnet-reeksen kennen internationaal succes