dinsdag 21 september 2021
21 september 2021

Dit zijn de 21 jongerenambassadeurs van De Warmste Week

22 september 2021 - VRT selecteert 18 jongeren (m/v/x) uit meer dan 800 inzendingen om samen met Gloria, Kawtar en Stéphan DWW21 te vormen .

De 21 jongerenambassadeurs

Het officiële startschot van De Warmste Week is vandaag gegeven tijdens een speciale radio-uitzending die op MNM, StuBru en Eén te horen en te zien was. 

Ontdek hier alles over alle nieuwigheden van de Warmste Week. 

Tijdens de radioshow werd ook aangekondigd dat de DWW21, de groep van 21 jongeren die dit jaar de ambassadeur zijn van De Warmste Week, compleet is. Na de oproep van de eerste drie DWW-ambassadeurs Gloria Monserez  (StuBru, Ketnet), Kawtar Ehlalouch (MNM) en Stéphan Tanganagba (Op Kot, Eén) aan jongeren om zich in te schrijven, kwamen er meer dan 800 inzendingen binnen. Uit die inzendingen heeft de VRT na een selectieprocedure 18 jongeren gekozen die deel zullen uitmaken van het team van De Warmste Week. 

5 ambassadeurs op de bank van Kaatje van Ketnet naast de VRT-toren

De 21 jongerenambassadeurs zijn erop gebrand om de komende weken en maanden mee hun schouders te zetten onder de grote solidariteitsactie van de VRT. Samen willen ze ervoor zorgen dat er veel geld zal worden ingezameld om de projecten te kunnen realiseren die passen binnen het thema ‘kunnen zijn wie je bent’, voor jong en oud. Ze zullen als ‘firestarters’ niet alleen jongeren warm maken voor de actie, maar iedereen binnen onze samenleving. Daar krijgen ze de volgende weken de nodige hulp voor van vele VRT-gezichten.

Ze hebben elk hun eigen verhaal, hun eigen achtergrond en hun eigen gegronde reden waarom ze meedoen aan De Warmste Week: 

Gloria Monserez (v), 20j, Leuven (Vlaams-Brabant)

Kawtar Ehlalouch (v), 24j, Dendermonde (Oost-Vlaanderen)

Stéphan Tanganagba (m), 24j, Kortrijk (West-Vlaanderen)

Gloria
Kawtar
Stéphan

Elodie Gabias (v), 24 jaar, Waregem (West-Vlaanderen)

Kunnen zijn wie je bent staat op mijn lijf geschreven." 

Elodie
Elodie

Elodie is geen onbekende, zeker niet op social media. Ze raakt thema's aan rond 'Body Positivity', maar heeft uit persoonlijke ervaring én met haar diploma orthopedagogie ook een sterke link met 'Kunnen zijn wie je bent'. 

Kobe De Clerck (m), 25j, Kessel-Lo (Vlaams-Brabant)

Ik ben drager van twee Cochleaire implantaten. Dat is ‘bijzonder’ voor onze samenleving en daardoor kreeg ik al vaak te maken met microagressie." 

Kobe
Kobe

Kobe is psychologisch consulent en werkt voor mensen met dementie. Hij is slechthorend, maar zijn Cochelaire implantaten ondersteunen hem om geen enkel goed gesprek uit de weg te gaan. 

Luna Cuypers (v), 18j, Wilsele (Vlaams-Brabant)

Ik werd al vaak benadeeld op basis van mijn ziekte. Dat is niet eerlijk. Daarom vind ik het belangrijk dat we kunnen zijn wie we zijn, in zijn geheel." 

Luna
Luna

"Je bent niet alleen wat je meemaakt". Luna heeft dan wel een stevige bagage door haar fysieke gezondheid, maar ze is vooral meer dan dat én dat wil ze bewijzen. 

Milan Calloens (m), 22j, Aalst (Oost-Vlaanderen)

Ik ben geprivilegieerd op vele vlakken, al zou elke jongere hetzelfde moeten kunnen bereiken. Daar wil ik voor gaan." 

Milan
Milan

Milan voelt zich geprivilegieerd op vele vlakken. Dat wil hij gebruiken om het verhaal van anderen naar buiten te brengen. Dat deed hij al op Europees niveau, als Europese jongerenvertegenwoordiger bij de Vlaamse Jeugdraad en nu bij De Warmste Week. Milan wil dat elke jongere de wereld mee kan vormgeven, zodat iedereen kan zijn wie die is. 

Finn van Batenburg (m), 16j, Wommelgem (Antwerpen)

Ik ben zelf transgender. Ik weet hoe het is om jezelf niet te kunnen zijn, om raar bekeken te worden. Om uitgescholden of zelfs bedreigd te worden. Ik weet wat voor gevoel dat geeft." 

Finn
Finn

Finn is met zijn 16 jaar de jongste van de #DWW21. Finn staat op dit moment aan de start van zijn fysieke transitie. Hij wil met andere jongeren in dialoog gaan over transgender zijn en wat dat met zich meebrengt.   

Eva Luna Van Hijfte (v), 17j, Gent (Oost-Vlaanderen)

Onze maatschappij legt zoveel druk op jongeren en laat weinig ruimte over om te ontdekken wie je bent." 

Eva
Evaluna

Eva Luna is vaak de 'psycholoog' van de groep. Ze biedt een luisterend oor aan al haar vrienden en vriendinnen, hoewel dat soms ook zwaar is. Dit najaar is ze één van de #DWW21 jongeren van De Warmste Week, maar speelt ze ook de hoofdrol in de nieuwe jeugdfilm 'De Gebroeders Schimm'.

Hariette Sylva (v), 20j, Heverlee (Vlaams-Brabant)

Mijn huidskleur differentieert mij vandaag de dag niet meer bijzonder, maar dat ik ervaring in de jeugdhulp heb… dat wel. Al houdt me dat niet tegen om volop mezelf te zijn." 

Hariette

Hariette is met haar 180.000 volgers op TikTok geen onbekende. Op een onnavolgbare en humoristische manier maakt ze moeilijke thema's bespreekbaar. 

Soukaïna Matoug (v), 22j, Boutersem (Vlaams-Brabant)

Ik wil dat mensen zichzelf op tv kunnen zien en zich gehoord en vertegenwoordigd voelen op de grootst mogelijke manier." 

Soukaïna
Soukaïna

Soukaïna is studente bedrijfsmanagement en marketing. 'Kunnen zijn wie je bent' is voor haar belangrijk. Samen met enkele vriendinnen richtte ze MUTURE op, een initiatief dat tot doel heeft de stemmen van dit multiculturele tijdperk te verruimen en tegelijkertijd kansen te bieden aan toekomstige generaties. Van deze multiculturele én toekomstige generatie maakt ze zelf ook deel uit. 

Ilias El Kostit (m), 24j, Mortsel (Antwerpen)

Ik wil bijdragen aan een wereld waar het individu kan zijn wie die wil, zonder zich te moeten schamen of verschuilen achter de normen en waarden van anderen."

Ilias
Ilias

"Ik ben goed in luid roepen." Inderdaad, Ilias is er én hij neemt het heft in handen voor anderen. Sporten is zijn ultieme uitlaatklep, in een leven dat voor hem ook niet altijd even gemakkelijk is. 

Lotus Li (v), 19j, Brugge (West-Vlaanderen)

Weet je wat het leukste aan jong zijn is? Gewoon dromen én doen, zonder grenzen." 

Lotus
Lotus

Lotus is één en al engagement. En daar wil ze écht dingen mee veranderen, bijvoorbeeld als adviseur bij de Vlaamse Jeugdraad. Maar ze is ook één van de oprichtsters van Untold Asian Stories, waarmee ze de Aziatische gemeenschap in Vlaanderen wil doen verbinden met zichzelf en met anderen. 

Kato Marynissen (v), 21j, Gent (Oost-Vlaanderen)

Ik merk dat er nog een groot taboe hangt rond lichaamsbeleving, voeding, gewicht, het uiten en accepteren van emoties..." 

Kato
Kato

Kato studeert voor psychiatrisch verpleegkundige. Ze heeft een tijdje geworsteld met een eetstoornis en schreef er een boek over om anderen te inspireren en het onderwerp bespreekbaar te maken. Ze werkt op dit moment aan een tweede boek. 

Melissa Luykx (x), 23j, Lommel (Limburg)

Donkere dagen doorkomen is een overwinning en leuke momenten zijn trofeeën om te koesteren. Jongeren die worstelen met een depressie hebben die boodschap nodig." 

Melissa
Melissa

Melissa heeft een sterk engagement in het jeugdwerk, vooral in de Chiro en de jeugdraad van Lommel. 

Kara Lamal (x), 21j, Meise (Vlaams-Brabant)

Ik wil kunnen leven in een wereld waar mensen met een beperking niet als buitenaardse wezens bekeken worden." 

Kara
Kara

Kara studeert psychologie én biomedische wetenschappen aan de VUB. Dat is niet niets, twee studierichtingen tegelijkertijd. Kara wil hokjesdenken voor eens en voor altijd de wereld uit. Zelf heeft die ASS (autismespectrumstoornis) en die wil heel Vlaanderen en Brussel laten zien dat dat helemaal niet zo abnormaal is

Elian Pergola (m), 20j, Zolder (Limburg)

Soms komen mijn wilde ideeën naïef en onbezonnen over, maar dat hoort volgens mij nu eenmaal bij ‘jong zijn’." 

Elian
Elian

Elian heeft Italiaanse roots, en daar is hij trots op. Maar dat was niet altijd even evident. Als kind voelde hij zich niet goed in zijn vel, omdat hij gepest werd op school. Elian is gebeten door media en wil daarmee een klankbord vormen voor andere jongeren.  

Jonathan Peeters (m) 22j, Opwijk (Vlaams-Brabant)

Iedereen moet zichzelf zijn, want er zijn genoeg anderen." 

Jonathan
Jonathan

Jonathan is student sociaal cultureel werk in Leuven. "Grijp alle kansen die je krijgt!" Dat is Jonathans motto. En vooral: scoor! Jonathan speelt basket en is fervent skiër. Hij breekt een lans voor een toegankelijke samenleving. Jonathan zit zelf in een rolstoel, maar dat houdt hem nooit tegen. 

Amin Khorari (m), 23j, Drogenbos (Vlaams-Brabant)

Vaak hoor ik van vrienden hier in Brussel dat ze zich niet echt ‘Vlaming’ voelen, omdat er geen rekening gehouden wordt met ons, ook al zijn er heel actieve jongeren hier in onze multiculturele hoofdstad." 

Amin
Amin

Tijdens de zomermaanden neemt Amin als speelpleinverantwoordelijke bij de VGC honderden Brusselse kinderen en jongeren mee op sleeptouw. Amin is dan ook de Brusselse ket van de #DWW21. De Warmste Week is voor hem geslaagd als Vlaanderen én Brussel samen de handen in elkaar slaan en als iedereen, ook in onze hoofdstad, kan zijn wie die is

Marijse Trasaert (v), 24j, Wondelgem (Oost-Vlaanderen)

Vanuit mijn geloof, als christen, is naastenliefde enorm belangrijk. Ik help dan ook waar ik kan." 

Marijse
Marijse

Marijse is één brok jonge energie én humor. Ze is christelijk en 'naastenliefde' is voor haar heel belangrijk. Dat wil ze meenemen in De Warmste Week. 

Rian Snoeks (m), 18j, Pelt (Limburg)

Muziek is mijn zuurstof en geeft mij de ademruimte die ik nodig heb om mezelf te kunnen zijn." 

Rian
Rian

Rian jaagt zijn dromen na, zowel met zijn muziek - hij was finalist van De Nieuwe Lichting op StuBru - als met zijn stijl. Hij is bezig met styling en wil vooral met zijn muziek vanuit Limburg heel Vlaanderen en Brussel veroveren. 

Volg de Warmste week op TikTok en Instagram

Dossier: DWW

Meer over DWW

Indrukwekkende editie van De Warmste Week zamelt 8.790.633 euro in voor opgroeien zonder zorgen

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”

Live-ondertiteling met AI maakt De Warmste Week toegankelijker

Een toegankelijke publieke omroep is goed voor iedereen

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Warm, warmer, warmst: kom hier alles te weten over De Warmste Week 2023

Vlam mee vanuit de virtuele Ketnet Kermis

'Waakvlammetje' van De Warmste Week schittert in het donker