woensdag 22 september 2021
22 september 2021

Startschot De Warmste Week in Mechelen

22 september  2021 - Vanochtend presenteerden  Peter Van de Veire (MNM) en Fien Germijns (StuBru) samen vanop de Grote Markt in Mechelen De Warmste Ochtendshow. De radioshow was het startschot van een nieuwe editie van de VRT-solidariteitsactie De Warmste Week. 

Peter, Fien Kawtar, Gloria en Stéphan

De show was simultaan te beluisteren op MNM en StuBru en te bekijken op Eén. De 21 jongerenambassadeurs van De Warmste Week kleurden op de Grote Markt van Mechelen een levensgrote vlam in, al jaren het symbool van de actie.

De Warmste Week kiest vanaf dit jaar voor een nieuwe aanpak en staat helemaal in het teken van één thema, dat volop leeft in onze maatschappij. Dit jaar is dat ‘Kunnen zijn wie je bent’. Voor veel mensen is dat allesbehalve vanzelfsprekend. Daarom roept De Warmste Week non-profitorganisaties op om projecten in te dienen die dat mogelijk maken. 

De Warmste Week doet dit jaar opnieuw een beroep op heel Vlaanderen om geld in te zamelen. Dat geld komt terecht in het DWW Fonds, dat vervolgens een selectie maakt uit alle ingediende projecten. Ook al is het centrale thema door jongeren aangevuurd, het fonds zal projecten voor iedereen selecteren, jong én oud. Want kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen. 

De Warmste Week vindt dit jaar plaats van 18 tot 24 december in Mechelen met De Warmste Week in Mechelen: een groot stadsfestival met DWW Radio (StuBru en MNM maken een week lang samen live radio), muziekoptredens, workshops, voorstellingen en nog veel meer. De volgende jaren verhuist DWW  naar Brugge en Hasselt.

© VRT - Jokko
David Moucheron, CEO KBC © VRT - Jokko
Bart Somers en Kristof Calvo
Eva Vereecke juryvoorzitter, directeur De Ambrassade
De jongerenambassadeurs © VRT - Jokko
Frederik Delaplace en David Moucheron © VRT - Jokko
Dossier: DWW

Meer over DWW

100 amateurkunstenaars winnen plek in KMSKA

'Wat is de kans?'

Dit zijn de zes vlammetjes van De Warmste Week

Onderwijs kan armoede niet oplossen, maar kan wel het verschil maken

De Warmste Week opent inschrijvingen voor vijf Warmathons

De Warmste Week: Linde op zoek naar de betekenis van kansarmoede

Remco Evenepoel lanceert eerste actie voor De Warmste Week

De Warmste Week vlamt dit jaar tegen kansarmoede