vrijdag 24 september 2021
24 september 2021

Allereerste beelden van Sinterklaas en Koning Kabberdas

24 september 2021- Eind april startten de opnames van de derde Sinterklaas-film van Ketnet en Sylvester: Sinterklaas en Koning Kabberdas.  De film is momenteel in post-productie en zal te zien zijn in de zalen vanaf 27 oktober. 

De Sint en zijn vrienden

De film werd geregisseerd door Stijn Coninx naar een scenario van Hugo Matthysen.   

Hieronder kan je alvast de eerste beelden bekijken.

Videospeler inladen...

Het verhaal

Slechterik van dienst Riko Tik werd vroeger gepest en wil nu alle kinderen terugpesten. Met de hulp van zijn zus Rika vervalst hij het boek van de Sint zodat het lijkt alsof er alleen maar stoute kinderen zijn. Vermomd als Koning Kabberdas wil hij het echte boek inwisselen voor het valse tijdens een officieel bezoek aan de Sint. In het huis van de Sint is het erg druk : Conchita en de kapiteins zijn druk bezig met het klaarmaken van de legendarische zeevaartsoep en de verjaardag van Palomita moet worden gevierd. Niemand merkt hoe die rare Koning Kabberdas het boek van Sinterklaas meeneemt, en dan is Palomita ook nog eens verdwenen, en de Sint heeft last van zijn evenwicht. Hoe dit even grappige als spannende avontuur afloopt, zie je vanaf 27 oktober in de nieuwe film Sinterklaas en Koning Kabberdas.

De affiche van de film die vanaf 27 oktober in de filmzalen is

Met dank aan

De film komt tot stand met de medewerking van Wim Opbrouck, Jonas Van Thielen, Evelien Bosmans, Els Dottermans, Pieter Embrechts, Nico Sturm, Warre Borgmans, Adriaan Van den Hoof, Tine Embrechts en Bart Hollanders. Ook Bruno Vanden Broecke, Clara Cleymans, Goele Derick en Lars Rooymans werkten mee aan de film.

Deze film is een productie van Sylvester en wordt gemaakt in samenwerking met Ketnet, Eén, Sylvester, Streamz en Kinepolis Film Distribution (KFD) en is mede mogelijk gemaakt met steun van Screen Flanders, de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid via Casa Kafka Pictures Movie Tax Shelter empowered by Belfius , de lottosubsidie van de Vlaamse overheid en het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Sinterklaas & Koning Kabberdas wordt vanaf 27 oktober 2021 in de bioscoopzalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

Meer over Vlaamse identiteit

Vertrouwde Radio2-stemmen versterken Radio2 BeneBene

Toots Sessies geeft artiesten van bij ons een podium

"Er zijn dit jaar geen stoute kinderen!"

Kom naar de Intrede van de Sint

Hoe maakt 'Thuis' maatschappelijke thema's bespreekbaar?

Wat maakt Vlaamse fictie zo straf?

Telegram van de Sint: aankomst op zaterdag 12 november

Hoe brengt VRT een wielerwedstrijd op jouw scherm?