vrijdag 01 oktober 2021
01 oktober 2021

Belgian Game Awards 21 op VRT NU

1 oktober 2021- Games als Fortnite, Brawl Stars, FIFA of Roblox. Die kent iedereen. Maar ook de Belgische gamesector staat niet stil. Volg op 1 oktober de Belgian Game Awards om 20.30 uur op VRT NU. 

De Game Awards worden uitgezonden vanuit een virtuele studio

Leer Belgische games kennen en ontdek welke games met een Belgian Game Award naar huis gaan in een show vol verrassingen.

affiche van de Belgian Game Awards

VRT-CEO Frederik Delaplace: "Gaming is een groeiende en bloeiende tak van onze sector. En (te) weinig mensen weten dat ook in ons land heel knappe games worden gemaakt. Daarom willen we als VRT mee onze schouders zetten onder de Belgian Game Awards, zodat deze tak van de creatieve sector ook de aandacht krijgt die hij verdient. Het is voor ons ook een kans om als mediabedrijf de banden met de gamingsector te versterken. Net als films en boeken worden games zo ook een beetje cultureel erfgoed. En ja, zo’n awardshow voor games moet natuurlijk in een prachtige virtuele omgeving plaatsvinden. Daar gaan we bij VRT voor zorgen!”

In een virtuele studio op VRT nemen Eva Mundorff (Sporza e-gaming) en Kamal Messaoudi (Rtbf) de kijkers mee doorheen de Belgische gamescène en reiken vanuit een virtuele wereld prijzen uit aan games, game studio's en Esports spelers en events. De show van de Belgian Game Awards wordt opgenomen in een extended reality omgeving. Doorheen de show wordt er live geschakeld tussen de extended virtual reality studio, waar Eva Mundorff en Kamal Messaoudi zich bevinden en het platform waar de genomineerden zitten. Op die manier speelt de awardshow zich af in een volledige virtuele omgeving.

De prijzen worden o.a. uitgereikt door Laura Govaerts (MNM), Sander Vandenhende (Stubru) en Ministers Benjamin Dalle en Bénédicte LinardThe Compact Disk Dummies maken de ‘ultieme gamesoundtrack’. Tijdens de show komen de kijkers heel wat te weten over de Belgische gamescène. Flo Windey van Studio Brussel interviewt gamedeveloper Dagmar Blommaert (like Charlie). Joey Kwan, de gamekenner van jongerenzender MNM, brengt een bezoek aan één van de verschillende succesvolle game-opleidingen die ons land te bieden heeft.

De Belgian Game Awards op 1 oktober om 20.30 uur te bekijken via VRT NU, RTBF Auvio en twitch.tv/belgian_games.

Over de Belgian Game Awards

De Belgian Game Awards worden jaarlijks uitgereikt en zijn al sinds 2016 een vaste waarde in het gamelandschap. Dit jaar worden de awards georganiseerd door Flanders DC i.s.m. BelgianGames, VRT en VRT NU en mogelijk gemaakt dankzij de steun van deze partners: RTBF, Studio Brussel, MNM, Sporza, FLEGA, WALGA, hub.brussels, Cronos Interactive, VAF|Gamefonds, Wallimage, Belgian Esports Federation en speelhetslim.be/jouezmalin.be.

Meer over Innovatie

Laat je kinderen veilig surfen op VRT MAX

Dompel je onder in de wereld van de teletubbies, daft punk of techno

Hoe maak je een stem na met artificiële intelligentie?

Hoe connecteert VRT met de Vlaming op een digitale manier?

VRT strijdt voor digitale inclusie

Het mysterie van de Radio2-app

Jan Cuypers: "De revolutie is er pas gekomen met het internet"

Ontdek het weer op je verjaardag, door de jaren heen, met de interactieve Karrewiet-app