vrijdag 22 oktober 2021
22 oktober 2021

Canvas en Business AM halen Al Gore naar Antwerpen

22 oktober 2021 - Na uitverkochte evenementen met prof. dr. Yuval Harari en relatietherapeute Esther Perel pakken Canvas en Business AM*, opnieuw groot uit met een live lezing en Q&A met de Amerikaanse ex-vicepresident en klimaatgoeroe Al Gore.

Op donderdag 17 maart 2022  belicht Gore in de Antwerpse Lotto Arena de grootste uitdaging van onze tijd: De toekomst van onze planeet.

Al meer dan 40 jaar ijvert Al Gore voor ons klimaat en verhoogt hij het globale klimaatbewustzijn. Als één van de eerste politieke leiders die aan de alarmbel trok, brengt Gore je tot nieuwe inzichten over de huidige status van ons klimaat, zet hij je aan het denken over globale ontwikkelingen en reikt hij ideeën aan voor een betere klimatologische toekomst van onze planeet.

Wie is Al Gore?

Ex-vicepresident Al Gore is voorzitter en medeoprichter van Generation Investment Management (een vermogensbeheerder die duurzaamheidswaarden integreert in financiële dienstverlening) en oprichter en voorzitter van The Climate Reality Project (een non-profitorganisatie die zich wijdt aan het oplossen van de klimaatcrisis). Daarnaast is hij Senior Partner bij Kleiner Perkins Caufield & Byers en lid van de Raad van Bestuur van Apple.

Gore werd verkozen als volksvertegenwoordiger voor het Huis van Afgevaardigden in 1976, 1978, 1980 en 1982, en voor de Senaat in 1984 en 1990. Hij werd ingehuldigd als de 45ste vice-president van de Verenigde Staten en diende acht jaar, van 1993-2001.

Hij is de auteur van de #1 New York Times bestsellers An Inconvenient Truth en The Assault on Reason en andere bestsellers als Earth in Balance,  Our Choice: A Plan To Solve the Climate Crisis,  The Future: Six Drivers of Global Change en meest recent de New York Times bestseller An Inconvenient Sequel: Truth to Power.

Hij is het onderwerp en de hoofdrolspeler van de gelijknamige documentairefilm An Inconvenient Truth die in 2006 twee Oscars in de wacht sleepte — en van een tweede documentaire uit 2017, An Inconvenient Sequel: Truth to Power. In 2007 won Gore de Nobelprijs voor de Vrede, samen met het Intergouvernementele Panel voor Klimaatverandering van de Verenigde Naties, voor “het informeren van de wereld over de gevaren van de klimaatverandering”.

Wat kun je verwachten op 17 maart?

Tijdens zijn uiteenzetting en live Q&A wil vicepresident Gore het publiek iets bijbrengen, maar tegelijk ook inspireren. Hij tracht oplossingen aan te reiken om een duurzame toekomst voor de planeet en de mensheid veilig te stellen. Die verandering vertrekt namelijk bij ieder individu, bij een groep mensen en bij de mensheid als geheel. Kunnen we de klok terugdraaien? Hoe dringend moeten we actie ondernemen? Welke krachtige antwoorden en voorbeelden stellen ons in staat om deze morele uitdaging aan te gaan?

Denk aan de belangrijke uitdagingen waar we als mensen van dezelfde planeet tegenaan kijken – in het gezelschap van één van de voornaamste experten op vlak van de klimaatactivisme: vicepresident Al Gore.

*Business AM is een merk van MediaNation

Meer info & tickets

Alle informatie op www.detoekomstvan.be. De ticketverkoop start op 29 oktober.  

Dossier: MVO en duurzaamheid

Meer over MVO en duurzaamheid

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”

Achter de schermen bij de duurzame productie van De repair shop

Ketnet zet in op duurzaamheid samen met Gloria Monserez

VRT zet in op duurzaamheid: televisiestudio Dagelijkse kost krijgt zonnepanelen

VRT is eerste met zero emissie reportagewagens

Wandel vrolijk het weekend in

Radio2 pakt uit met grote burgemeestersbevraging over energiecrisis

VRT-vakman Wolfgang Maris te zien in 'De repair shop'