maandag 22 november 2021
22 november 2021

De Warmste Week gaat coronaveilig door

22 november 2021 - Coronabeperkingen of niet: tussen 18 en 24 december verspreidt De Warmste Week een golf van solidariteit. Zonder massabijeenkomsten,  maar vol coronaveilige acties die je kan volgen op Eén, MNM en Studio Brussel.   

DWW-ambassadeurs Stéphan Tanganagba, Gloria Monserez en Kawtar Ehlalouch. © VRT

De Stad Mechelen past door de huidige coronacijfers haar winterprogramma aan. Dat kondigde de stad daarnet aan. De Warmste Week blijft wel mogelijk, met Mechelen als uitvalsbasis voor hartverwarmende radio en televisie. 

Een massa-evenement gaan we niet organiseren, maar we willen toch die warmte van De Warmste Week behouden. De doelstellingen van DWW zijn te belangrijk, voor de mensen en voor de samenleving. We mogen elkaar niet helemaal loslaten.” 

Alexander Vandersmissen, burgemeester Mechelen

DWW Radio komt naar je toe

Studio Brussel en MNM worden voor een week DWW Radio. Vanuit Mechelen stuurt DWW Radio presentatoren uit naar wie coronaveilig in actie komt in heel Vlaanderen. De Warmste Week roept de organisatoren van acties voor De Warmste Week op om extra creatief te zijn en die coronaveilig te organiseren. 

Coronaveilige organisatie  

Om een massale toeloop te vermijden is De Warmste Week dit jaar niet vrij toegankelijk. In Mechelen komen er wel nog coronaveilige evenementen voor een beperkt publiek, helemaal in lijn met de dan geldende maatregelen. Zo spelen in navolging van Ed Sheeran enkele muzikale toppers een showcase om De Warmste Week te steunen. Sprekers en cinema-avonden gaan door op het centrale thema van De Warmste Week. Alle evenementen worden coronaveilig georganiseerd. Op 6 december maakt De Warmste Week het volledige programma bekend.   

De Warmste Week coronaveilig steunen

De honderden projecten uit het DWW Fonds steunen kan ook coronaveilig. Neem deel aan coronaveilige acties en draag 1 van de 6 De Warmste Week pins. Alle pins kan je vinden op onze webshop of in een KBC bank en KBC verzekeringskantoor in je buurt. 

Videospeler inladen...

Over De Warmste Week

De Warmste Week roept heel Vlaanderen op om acties op te zetten en geld in te zamelen voor het DWW Fonds. Dat steunt concrete projecten onder het thema 'Kunnen zijn wie je bent'. Denk aan projecten die kampen organiseren voor mensen met een beperking, scholen die werken rond verdraagzaamheid in de klas of een organisatie die hobby activiteiten opzet voor mensen met jongdementie. Het DWW Fonds maakt op 6 december bekend welke van de honderden ingediende projecten het steunt.

De Warmste Week vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 24 december in Mechelen, met onder meer DWW Radio: Studio Brussel en MNM maken samen een week lang radio.

De Warmste Week wordt gerealiseerd met de warme steun van KBC. Zij zetten mee hun schouders onder de solidariteitsactie die heel Vlaanderen meesleept rond het centrale thema ‘Kunnen zijn wie je bent’. Meer informatie over De Warmste Week 2021 vind je hier

#DWW21 #kunnenzijnwiejebent

Dossier: DWW

Meer over DWW

Indrukwekkende editie van De Warmste Week zamelt 8.790.633 euro in voor opgroeien zonder zorgen

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”

Live-ondertiteling met AI maakt De Warmste Week toegankelijker

Een toegankelijke publieke omroep is goed voor iedereen

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Warm, warmer, warmst: kom hier alles te weten over De Warmste Week 2023

Vlam mee vanuit de virtuele Ketnet Kermis

'Waakvlammetje' van De Warmste Week schittert in het donker