vrijdag 26 november 2021
26 november 2021

Nieuwe rubriek '#nofilter' in Iedereen beroemd

26 november 2021 - Vanaf maandag 29 november brengt Iedereen beroemd  de nieuwe rubriek '#nofilter'. In '#nofilter' nodigt fotografe Morgane Gielen wekelijks iemand uit in haar studio voor een gesprek en een fotoshoot.

Morgane en Yentle

Elke week komt er iemand met een bijzonder verhaal tonen wie hij/zij/die echt is, voor Morganes lens. Ook na De warmste week zal de rubriek nog negen weken te zien zijn in Iedereen beroemd.

 

Morgane Gielen is initiatiefneemster en drijvende kracht achter het fotoproject No Babes, dat taboes in vraag stelt en een stem wil geven aan wie niet in een hokje past 

Aflevering 1: Yentl (29/11)

Yentl

Yentl lijkt op Instagram het perfecte leven te hebben. Ze werkt zelfs als model. Maar wat bijna niemand weet: ze lijdt aan hypermobiliteit en haar lichaam gaat steeds sneller achteruit. Ze is sinds haar 25ste 100% arbeidsongeschikt. Ze gaat door het leven met een wandelstok en braces en weet niet waar het verhaal zal eindigen. Ze treedt voor het eerst naar buiten met haar hulpmiddelen, tijdens de shoot.

Aflevering 2: Simon (6/12)

Simon heeft al van bij de geboorte een chronische darmaandoening en kreeg ook nog eens op jonge leeftijd een hersenbloeding. Het verdict: zijn lichaam was zo zwak dat hij door het leven moet met een katheder. Hij vertelt over de aanvaarding van zijn lichaam en hoe hij er toch in slaagt om zich bloot te geven, ook in relaties, en nog voor grote dromen durft gaan. 

Aflevering 3: Mohammed (13/12)

Mohammed is een jonge vluchteling uit Gaza. Hij is moslim en homoseksueel. Met zijn vrienden spreekt hij openlijk over zijn geaardheid. Maar thuis en in zijn gemeenschap wordt het nog stilgezwegen, want homo zijn is daar nog een taboe.

Hij wil via de fotoshoot zijn coming out doen en zich eindelijk goed voelen bij wie hij is en bij wie hij wil liefhebben.  

#nofilter vanaf 29 november elke maandag in Iedereen beroemd om 19.40 uur op Eén.

Dossier: DWW

Meer over DWW

Indrukwekkende editie van De Warmste Week zamelt 8.790.633 euro in voor opgroeien zonder zorgen

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”

Live-ondertiteling met AI maakt De Warmste Week toegankelijker

Een toegankelijke publieke omroep is goed voor iedereen

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Warm, warmer, warmst: kom hier alles te weten over De Warmste Week 2023

Vlam mee vanuit de virtuele Ketnet Kermis

'Waakvlammetje' van De Warmste Week schittert in het donker