zondag 05 december 2021
05 december 2021

De 200 projecten van De Warmste Week zijn bekend

5 december 2021 - De solidariteitsactie van de VRT roept op om geld in te zamelen voor het DWW Fonds. Dit weekend heeft de jury van het DWW Fonds de 200 projecten geselecteerd.

1 op de 5 Vlamingen kan zichzelf niet zijn in onze samenleving. Dat heeft verschillende oorzaken, bijvoorbeeld door hoe ze eruit zien, wie ze graag zien, omdat ze minder kansen krijgen in de maatschappelijke context waarin ze leven of gewoon omdat het mentaal even minder met ze gaat.

Daar wil De Warmste Week iets aan doen. Daarom roept de solidariteitsactie van de VRT op om geld in te zamelen voor het DWW Fonds. Dat is opgericht bij de Koning Boudewijnstichting om maatschappelijk relevante projecten binnen het thema Kunnen zijn wie je bent, financieel te ondersteunen.

Dit weekend heeft de jury van het DWW Fonds de 200 projecten geselecteerd.

Ik hoop dat Vlaanderen zich van zijn warmste kant laat zien. Met de steun van iedereen kunnen deze projecten vleugels geven aan jong en oud.”

Juryvoorzitter Eva Vereecke

Juryvoorzitter Eva Vereecke: “De 200 geselecteerde projecten vormen samen een brede waaier aan creatieve en warme initiatieven, die bruggen bouwen tussen mensen en actief dingen in beweging zetten. Want iedereen verdient te zijn wie die is. Dat geldt ook voor mensen met dementie, mensen met een handicap, mensen die opgroeien in kansarmoede of zich in een andere maatschappelijk kwetsbare situatie bevinden. Voor elk van hen maken de 200 geselecteerde projecten echt het verschil. En nu is het aan ons allemaal. Ik hoop dat Vlaanderen zich van zijn warmste kant laat zien. Met de steun van iedereen kunnen deze projecten vleugels geven aan jong en oud.”

Denk aan een project als Casa Magnolia uit Brussel, dat een oude ziekenwagen nieuw leven wil inblazen en ombouwen tot een snoezelmobiel. Die brengt spel, plezier en ontspanning aan huis voor kinderen met een zware ziekte of beperking, die zo terug wat meer kind kunnen zijn. 

Out for the Win uit Gent wil een toegankelijk en veilig sportaanbod ontwikkelen voor LGBT+ jongeren en ondersteuning bieden aan de sportsector om een inclusieve sportsector uit te bouwen. 

Maar even goed is er dit project van Howest uit Kortrijk en Brugge: met 'Karavaan, samen op weg' sensibiliseert de hogeschool rond het thema 'Kunnen zijn wie je bent'. Studenten-ambassadeurs bemannen 2 caravans die zijn uitgerust als podcaststudio, luisterplek en trekpleister. In die veilige haven kunnen studenten gevoelige kwesties bespreken.

Je vindt de volledige lijst met de 200 projecten via www.dewarmsteweek.be en op de website van de Koning Boudewijnstichting. Het totale bedrag dat wordt ingezameld voor De Warmste Week, zal door het DWW Fonds worden verdeeld onder de 200 projecten.

De Engelenhoeve

Dieter Coppens bezocht al een van de 200 projecten van De Warmste Week, De Engelenhoeve, die droomt van een mobiel percussiehuis dat kinderen en jongeren met een beperking helpt om meer zichzelf te kunnen zijn.

Videospeler inladen...

Wat kan jij 100% coronaproof doen voor De Warmste Week? Scan de vlam!

Op www.dewarmsteweek.be vind je inspiratie voor coronaveilige acties, zoals een online quiz, een gezelschapsspellenavond of een gesponsorde livestream. Vanaf dit jaar is er ook een QR-code beschikbaar in de vorm van de vlam van De Warmste Week. Scan de vlam om De Warmste Week te steunen met een gift. Je vindt de vlam via de website van De Warmste Week, of op posters of stickers bij jou in de buurt. Makkelijk De Warmste Week steunen kan ook rechtstreeks via de betaalknop in de KBC Mobile app. Als trotse partner van De Warmste Week zorgt KBC er bovendien voor dat je de vlammetjes-pins kan krijgen bij een KBC bank- of verzekeringskantoor in je buurt.

Wie wil meedoen aan deze coronaveilige editie van De Warmste Week en ze wil steunen, kan vanaf maandag 6 december ook De Warmste Week mondmaskers verkrijgen via www.dewarmsteweek.be.

De Warmste Week van 18 tot 24 december: 100 % coronaproof en live vanuit Mechelen!

De Warmste Week gaat resoluut voor een 100% coronaveilige editie. Na het overlegcomité van vrijdag 3 december heeft De Warmste Week beslist om alle nog geplande indoor publieksevenementen in Mechelen te schrappen.  

De gaststad blijft Mechelen, die het thema 'Kunnen zijn wie je bent' al jaren een warm hart toedraagt. Studio Brussel en MNM maken tijdens De Warmste Week samen DWW Radio, live vanuit Mechelen en ook te zien op Eén en VRT NU. Alle details daarover krijg je morgenochtend 6 december vanaf 7u30 op MNM en Studio Brussel. 

#DWW21 #kunnenzijnwiejebent

Dossier: DWW

Meer over DWW

Indrukwekkende editie van De Warmste Week zamelt 8.790.633 euro in voor opgroeien zonder zorgen

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”

Live-ondertiteling met AI maakt De Warmste Week toegankelijker

Een toegankelijke publieke omroep is goed voor iedereen

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Warm, warmer, warmst: kom hier alles te weten over De Warmste Week 2023

Vlam mee vanuit de virtuele Ketnet Kermis

'Waakvlammetje' van De Warmste Week schittert in het donker