dinsdag 07 december 2021
07 december 2021

Van oud naar nieuw bij Eén

7 december 2021 - 2021 afsluiten doet Eén met de eindejaarsconference van Kamal Kharmach, en op muzikale wijze met het concert 'Sterker' van Niels Destadsbader. En in de nieuwjaarsspecial van First dates hopen vrijgezellen het nieuwe jaar in te zetten met een nieuwe liefde.

ploeg van first dates in avondkledij

Het jaaroverzicht van VRT NWS: 2021 - Alles komt terug

Overstromingen in Wallonië

2021 was een woelig jaar. Een rollercoaster van gebeurtenissen. Met telkens nieuwe verrassingen. Gelukkig is er op het einde nog één zekerheid: het Jaaroverzicht van VRT NWS. Wim De Vilder is deze keer de ervaren gids die de kijkers meeneemt door het voorbije jaar en hen alles laat herbeleven.

Het optimisme van het voorjaar bijvoorbeeld, toen het leek alsof we het Rijk der Vrijheid gingen binnenwandelen na het coronajaar 2020. Elkaar thuis of in het woonzorgcentrum bezoeken, op café of naar het voetbal gaan, reizen, dicht tegen elkaar dansen: het mocht weer. Knaldrang alom. Tot de vierde golf ons overspoelde. En daarmee het gevoel van: alles komt terug. Wat er nog terugkwam in 2021: Abba, Stromae en Adèle bijvoorbeeld. Of de wolf, ook die is bij ons helemaal terug.

Het jaaroverzicht neemt je ook mee naar de grote gebeurtenissen die iedereen zich nog wel herinnert. De ongeziene bestorming van het Capitool, de eedaflegging van Joe Biden, de waterbom die Wallonië overspoelde. Met 41 doden kwam de klimaatverandering plots wel heel dichtbij.

Maar het bijzondere van een Jaaroverzicht is ook het weerzien met nieuws dat je misschien al een beetje vergeten was. Wie herinnert zich de paaspauze nog? Of de Evergiven? Of het bloederige conflict in Gaza?

2021 - Alles komt terug: op dinsdag 28 december om 20.40 uur op Eén.

Sportjaaroverzicht

WK in Leuven

Ook de sportliefhebbers kunnen deze weken terecht op Eén. In de laatste twee zondagen van december brengt Sporza op Eén het wielerjaaroverzicht, dat in twee afleveringen een mix brengt van wat er afgelopen jaar gebeurde in zowel de mannen- als de vrouwenkoers. Nadien is het de beurt aan het Olympisch jaaroverzicht, dat terugblikt op de fantastische prestaties van zowel de Olympische als Paralympische atleten. Daarnaast zendt Sporza op Eén verschillende wedstrijden  en documentaires uit, waaronder:

 • Zaterdag 18/12 (13.30 uur): veldrijden: Wereldbeker Rucphen - de terugkeer van wereldkampioen Mathieu van der Poel in het veld

 • Zondag 26/12 (13.30 uur): veldrijden: Wereldbeker Dendermonde - de eerste confrontatie tussen 'de grote drie': Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock

 • Zondag 26/12 (16.25 uur): docu 'Gouden Nina': een terugblik op de gouden oefening van gymnaste Nina Derwael op de Olympische Spelen van Tokyo

 • Woensdag 29/12 (20.40 uur): veldrijden: Superprestige Diegem

 • Donderdag 30/12 (16.25 uur): Jumping Mechelen

 • Zaterdag 1/01 (14.15 uur): veldrijden -  Grote prijs Sven Nys in Baal

 • Zondag 2/01 (13.30 uur): veldrijden: Wereldbeker Hulst

 • Zaterdag 8/01 (13.30 uur): veldrijden: Belgisch Kampioenschap Middelkerke (mannen: junioren & vrouwen: beloften en elite)

 • Zondag 09/01 (13u30 uur): veldrijden: Belgisch Kampioenschap Middelkerke (mannen: beloften en elite)

Het wielerjaaroverzicht: op zondagen 19 en 26 december om 19.30 uur;

Het Olympisch overzicht: op zondagen 2 en 9 januari om 19.30 uur.

Eindejaarsconference Kamal Kharmach: Mag ik even?

Kamal Kharmach

In deze tijden zijn er nog weinig zekerheden, maar gelukkig is er opnieuw een eindejaarsconference van Kamal Kharmach. Op vrijdag 31 december blikt hij in Mag ik even? terug op het bijzondere afgelopen jaar.

Met een jaar waar het Capitole werd bestormd, de drugsmaffia werd ontmaskerd en waar we meer dan ooit door hebben hoe essentieel kappers zijn, belooft ook deze conference een klepper van formaat te worden. En hoe kijkt Kamal naar onze Rode Duivels op het EK, de Belgische prestaties op de Olympische Spelen en de vaccinatiechaos?

Kamal Kharmach: Mag ik even?: op vrijdag 31 december om 21.40 uur op Eén.

Niels Destadsbader: Sterker

Niels Destadsbader

Niels Destadsbader in het Sportpaleis, dat klinkt als muziek in de oren. Met hits als De wereld draait voor jou, Skwon meiske en Verover mij zal er op oudejaarsavond luidkeels worden meegezongen bij Één.

Niels brengt ook enkele muzikale vrienden mee. Zo komt Regi mee het oude jaar uitzwaaien, krijg je een verrassend duet te zien met Tourist Le MC en is er nog die bekende DJ van Radio Hallo. Niemand minder dan Marc Vertongen komt langs en tovert het Antwerpse Sportpaleis om in een uitgelaten Tomorrowland. De nieuwste show van Niels Destadsbader: Sterker, op oudejaarsavond te zien bij Eén. Wie niet genoeg krijgt van Niels kan vanaf die avond terecht op VRT NU voor Niels Destadsbader: Sterker XL, de volledige versie van zijn concert.

Niels Destadsbader: Sterker: op vrijdag 31 december om 22.45 uur op Eén.

Niels Destadsbader: Sterker XL: vanaf vrijdagavond 31 december op VRT NU.

Vrede op aarde: aftellen naar 2022

Sven de Leijer

Op oudejaarsavond telt Sven de Leijer in een speciale Vrede op aarde samen met Arnout Hauben, Elodie Ouedraogo en oudejaarskoning Jacques Vermeire af naar het nieuwe jaar. Uiteraard neemt Sven deze opdracht erg serieus. Hij haalt dan ook alle middelen - én enkele special guests - uit de kast om het aftelmoment tot een goed einde te brengen.

Vrede op aarde: aftellen naar 2022: op vrijdag 31 december om 23.50 uur op Eén.

Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker

op 1 januari brengt Eén het nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker, rechtstreeks vanuit de Gouden Zaal van het Musikverein in Wenen. Die vertolkt muziek van Johann Strauss en zijn tijdgenoten.

Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker: op zaterdag 1 januari om 11.15 uur.

#LikeMe in concert

Cast van seizoen 3

Door de verstrenging van de corona-maatregelen worden de geplande concerten van #LikeMe op 26 en 27 december in het Sportpaleis uitgesteld.

Omdat de fans en de cast er allemaal al zo lang naar uitkijken en iedereen hartverwarmende muziek kan gebruiken, zal de cast – zonder publiek – optreden en trakteren Ketnet en Eén iedereen op de uitzending ervan op nieuwjaarsdag op Eén. Zo wordt 2022 ingezet met een knal en brengt de #LikeMe-muziek iedereen apart toch even samen.

#LikeMe in Concert op zaterdag 1 januari omstreeks 18.10 uur op Eén en VRT NU. Op 9 januari wordt het concert uitgezonden op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

 

FC De Kampioenen 4: Viva Boma

FC De Kampioenen

Op Nieuwjaar is het gezellig samenkruipen voor de vierde film van FC De Kampioenen: Viva Boma. Ronaldinho wordt door Boma en Goedele klaargestoomd als nieuwe PDG van de Boma Vleesindustrie NV. Maar zijn hart ligt meer bij het voetbal en bij Niki, zijn nieuwe vlam. Terwijl de Kampioenen een promotiestunt voorbereiden om de Viva Boma worst te lanceren tijdens Aalst Carnaval, zien eeuwige vijanden Fernand en DDT hun kans schoon om de Kampioenen voorgoed uit te schakelen.

FC De Kampioenen: Viva Boma: op zaterdag 1 januari om 20.15 uur.

First dates: nieuwjaarsspecial

First dates restaurant

Nieuwjaar in het First dates restaurant! Tien vrijgezellen wagen hun kans om het nieuwe jaar te beginnen met een nieuwe liefde. Op deze feestelijke dag laten ze zich bijstaan door familie en vrienden. Zij duimen voor de goede afloop, maar de daters beslissen. Schiet Cupido raak of mist hij z’n doel? Tussen de feestmenu’s door wisselen Patrick, Bram, Leena, Katelen en Ferdy Secret Santa kadootjes uit. En proeft Ferdy zijn eerste oester.

 • Leerkracht Hannes (25 jaar, uit Gent) brengt zijn broer Lukas en mama Martine mee. Date Ine (23 jaar, management assistant, uit Brasschaat) komt als driegeslacht: met haar mama Eef en oma Jeannine. Wanneer Ine arriveert, denkt Hannes haar te herkennen als een recente Tinder match. Maar wie heeft wie geghost? En valt hun First date dan mee of tegen?

 • De 63-jarige Annika (vertegenwoordiger, uit Ham) komt feestelijk dineren in gezelschap van dochter Stefany, schoonzoon Phillipe én hondje Loulou. Want Annika wil daten met een grote dierenvriend, anders is er geen match mogelijk. En groot moet hij ook letterlijk zijn. Zij meet 1.80 meter en wil kunnen opkijken naar de man van haar leven. René (56 jaar, commercieel manager, Maasmechelen) is dol op dieren en een man van 1.95 meter. De date start dus goed, en dat vinden ook zijn dochter Lindsey en vriendin Annick. Tussen de beide dochters klikt het meteen, maar geldt dat ook voor Annika en René zelf?

 • Kelly (27 jaar poetshulp, uit Kortessem) wil settelen met een stoere teddybeer van een man. Familie is voor haar belangrijk, en haar mama Brigitte en tante Carla genieten van de gelegenheid om haar First date van nabij te volgen. De warmbloedige Emilio (27 jaar, orderpicker, uit Houthalen) valt meteen in de smaak bij de dames. Met zijn Portugese roots en stoere, maar zachte uiterlijk lijkt hij exact wat Kelly voor Kerst besteld heeft. Emilio’s goede vrienden Ellen en Didier hopen dan weer dat dat Emilio de ware vindt en aan een gezin gaat denken. Hangt er liefde in de lucht?

 • Leerkracht Lando (49 jaar, uit Kapellen) heeft veel liefde, vriendschap en genegenheid te geven. Maar zijn focus lag de afgelopen jaren op zijn werk en tweelingdochters Isaura en Noémie, 19 jaar. De meisjes willen hun vader graag aan een nieuwe liefde helpen, nu zij stilaan het nest gaan verlaten. De Antwerpse  Cristina (37 jaar, digitaal analist) heeft een druk leven. Ze reist graag, en komt – koffertje nog in de hand – net van de trein van Parijs gestapt voor haar First nieuwjaarsdate. Haar vriendinnen Céline en Sarah hopen dat ze een reis- en levensgezel kan vinden.  

 • De 22-jarige Bernd (student kapper, uit Kortenberg) houdt van make-up en mooie kledij. Hij zoekt een verzorgde jongen met mooi haar, maar vooral met oprechtheid en een warm hart. Hij hoopt opnieuw verliefd te kunnen worden. Beste vriendinnen Margo en Léa gunnen het hem van harte, maar willen hun vriend alleen delen met de juiste match. Hasseltse Rens (23, student media en entertainment) is al sinds het kleuterklasje bevriend met Soraya en Kelly. Het drietal kent elkaar door en door. Rens houdt van mode, en bijzondere kleding. Hij wil een date met een eigen identiteit, die zichzelf trots kan tonen aan de wereld. Qua uiterlijk is de vonk er al boven het aperitief. Aan tafel wordt het gesprek tussen Bernd en Rens heel inhoudelijk. Het gaat zo vlot dat ze hun vriendinnen aan de tafels naast hen volkomen vergeten…

First dates: op zondag 2 januari om 21.50 uur op Eén.

Dossier: Bedrijfsinformatie

Meer over Bedrijfsinformatie

Bijna 2000 nieuwsgierigen op VRT-werf

Een dag van hoofdwerfleider Frederik op de VRT-werf

Chloë van de Klantendienst: ‘Wat een neerkijkende uitspraak op vrouwen! En op scampi’s’

Raad van bestuur VRT spreekt steun uit voor management en medewerkers en vraagt respect voor de specifieke governance van de publieke omroep

VRT stelt bemiddelaar aan om vertrouwen te herstellen

Chloë van de Klantendienst: ‘Het verschil met een échte Karen, is dat er in deze agressieve woordenbrij geen klacht valt te ontrafelen’

Officiële opening nieuwe VRT-captatiemagazijn in Bedrijvenpark Stone in Londerzeel

Chloë van de Klantendienst: ‘De paal van deze klager? Die behoort niet tot de opdracht van de publieke omroep’