woensdag 15 december 2021
15 december 2021

VRT Catering krijgt belangrijke erkenning

15 december 2021 - Het harde werk van VRT
Catering wordt beloond met 2 vorkjes van het Good Food Label, zeg maar de Michelinsterren van de grootkeukens. 

© Geert Van Hoeymissen

De catering-collega’s hebben de voorbije maanden echt alles op alles gezet om in het bedrijfsrestaurant en de koffiekamer (h)eerlijk en duurzaam geproduceerde gerechten op de kaart te zetten. Met resultaat!  

Good Food Label... Wijst dit op buitengewoon lekker eten?

Het is veel meer dan alleen lekker eten aanbieden. Het Good Food Kantine-Label beloont grootkeukens die niet alleen gezonde en gevarieerde voeding aanbieden, maar daarbij ook respect hebben voor dierenwelzijn, goede werkomstandigheden van de boer en het leefmilieu.  Er wordt gewerkt met vorkjes waarbij de crème de la crème kantines 3 vorkjes op hun schort mogen spelden. Het derde vorkje loert om de hoek van de Auguste Reyerslaan.

2 vorkjes voor de VRT

Een onafhankelijke jury kwam enkele weken geleden op inspectie bij de VRT en liet na evaluatie weten dat we aan alle criteria voldoen om 2 vorkjes te krijgen. Zo kookt VRT Catering met seizoensgroenten, bieden ze vegetarische gerechten aan, vechten ze tegen voedselverspilling en zit er vers fruit in het aanbod. 

Kookmutsje af voor het cateringteam dat maandenlang enorm veel inzet toonde om dit label te behalen. 

Volgende focuspunt? Het aanbod van biologische producten uitbreiden en Belgische boeren zoeken die lokale producten kunnen leveren. 

Dossier: MVO en duurzaamheid

Meer over MVO en duurzaamheid

VRT is eerste met zero emissie reportagewagens

Wandel vrolijk het weekend in

Veel tips en tricks tijdens de grote Radio2 Energiedag

Radio2 pakt uit met grote burgemeestersbevraging over energiecrisis

VRT-vakman Wolfgang Maris te zien in 'De repair shop'

Gekoesterde maar versleten voorwerpen krijgen tweede leven

Achter de schermen bij de duurzame productie van De repair shop

Er komt een tweede MNM-bos met 5000 bomen