zaterdag 18 december 2021
18 december 2021

De Warmste Week van start: een golf van solidariteit door Vlaanderen

Zaterdag 18 december 2021 - De Warmste Week ging deze ochtend van start, live vanuit Mechelen. Met de slogan ‘Kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen’ zet de bekende solidariteitsactie van de VRT dit jaar één maatschappelijk thema op de kaart. De Warmste Week zamelt ook geld in voor het DWW Fonds, dat speciaal werd opgericht bij de Koning Boudewijnstichting om 200 projecten te steunen. Deze 200 projecten zorgen er volgend jaar voor dat er meer mensen echt zichzelf kunnen zijn in onze samenleving. 

DWW Radio

De Warmste Week roept iedereen op om coronaveilig in actie te komen. Naast het organiseren van de bekende acties, kan je het DWW Fonds ook rechtstreeks steunen door de QR-vlam te scannen. Bovendien kan je een vlammetje of een mondmasker van De Warmste Week kopen. Door die steun kunnen de 200 projecten van De Warmste Week, concrete verandering brengen in onze samenleving. 

Het kloppende hart van De Warmste Week is DWW Radio: MNM en Studio Brussel delen een week lang hun frequentie. Naast fundraising zorgt DWW Radio voor ‘funraising’, met de zotste verzoekweek ooit. Met Iedereen Danst: elke dag om 10u meedansen met DWW Radio. En met radioreporters die met De Microfoon door het land op zoek gaan naar warme acties.

DWW Radio van start

Siska Schoeters gaf deze ochtend de aftrap van DWW Radio, op Studio Brussel, MNM, Eén en VRT NU. Daarna namen Peter Van de Veire en Fien Germijns de microfoon over. Het eerste verzoeknummer dat Fien en Peter draaiden kwam van luisteraar Emily De Coster uit Evergem: 'This is me' door Keala Settler and The Greatest Showman Ensemble. Emily was vroeger onzeker omdat ze hoorapparaten draagt. Omdat haar omgeving daar rekening mee houdt, kan ze nu wel helemaal zichzelf zijn. Andreas, de broer van Julie Van Espen koos voor 'Bird' van Imagine Dragons. Andreas vertelde over één van de 200 projecten van De Warmste Week: vzw Pioen, dat weerbaarheidscoaching organiseert voor meisjes en vrouwen.  

Bazart speelde deze ochtend als eerste band live op DWW Radio. Deze week komen nog een pak andere artiesten langs: het is uitkijken naar Bart Peeters, Chuki Beats + Yung Mavu + Dina Ayada, Clouseau, Dikke, Gestapo Knallmuzik, Goldband, Intergalactic Lovers, K3, Kids With Buns, Meau, Merol, Meskerem Mees, Metejoor, Milow, Niels Destadsbader, Novastar, Oski, Pommelien Thijs, Rian Snoeks en Willy Sommers. Met Iedereen Danst lanceerde DWW Radio ook een vaste afspraak: elke dag om 10u zie je op Eén hoe De Warmste Week heel Vlaanderen aan het dansen krijgt.  

Dossier: DWW

Meer over DWW

Indrukwekkende editie van De Warmste Week zamelt 8.790.633 euro in voor opgroeien zonder zorgen

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”

Live-ondertiteling met AI maakt De Warmste Week toegankelijker

Een toegankelijke publieke omroep is goed voor iedereen

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Warm, warmer, warmst: kom hier alles te weten over De Warmste Week 2023

Vlam mee vanuit de virtuele Ketnet Kermis

'Waakvlammetje' van De Warmste Week schittert in het donker