woensdag 22 december 2021
22 december 2021

Ketnet zet in op innovatieve storytelling met Nachtwacht en 3Hz

22 december 2021 -  De fictiereeks Nachtwacht  krijgt een nieuwe interactieve aflevering. En van  de reeks 3Hz zijn er nu ook luisterverhalen gemaakt.

de vrienden in 3Hz

Ketnet is al jaar en dag pionier wat betreft digitale innovatie. Na het Ketprofiel, verschillende vernieuwende apps en een livecenter op maat van kinderen lanceerde Ketnet in 2017 als eerste in Vlaanderen een interactief fictieverhaal rond de fictiereeks De regel van 3S. Nu krijgt ook de populaire fictiereeks Nachtwacht een gloednieuwe interactieve aflevering. Na vijf televisiereeksen, drie bioscoopfilms, theatershows en luisterverhalen wordt het universum van Nachtwacht opnieuw uitgebreid. In Nachtwacht: Word de 4de Nachtwachter kunnen de kijkers zelf beslissen welke wending het verhaal neemt. Ketnet zet met dit interactief fictieverhaal opnieuw in op innovatieve storytelling.

affiche word de 4e nachtwachter

Annemie Gulickx, netmanager Ketnet: "Ketnet wil blijven inzetten op innovatie én op straffe fictie. Met deze interactieve aflevering van Nachtwacht experimenteren we met een vernieuwende manier van verhalen vertellen. We geven de Ketnetters letterlijk de controle over het verhaal, zij maken de beslissingen en sturen de personages. Daarbij moeten ze de verrassende gevolgen van hun keuzes proberen in te schatten. Hierdoor krijgt voor hen herkenbare kwaliteitsfictie van eigen bodem een heel nieuwe dimensie."

De Ketnetters kunnen in deze gloednieuwe aflevering hun vertrouwde helden aan het werk zien: Giovanni Kemper (Wilko), Louis Thyssen (Vladimir) Celine Verbeeck (Keelin) en Sven De Ridder (Vega). Maar ook Lize Ferryn duikt op in deze special als de demon Argusa.

Het verhaal

De vrouwelijke demon Argusa ontvoert het boek met Vega en sluit Vlad, Keelin en Wilko op in de geheime kamer. Keelin kan met een magische elfenspreuk Vlad en Wilko laten ontsnappen, maar zijzelf blijft achter in de geheime kamer.

Met wie ga je op pad? Met Vlad naar het kasteel om de katapult van Vultus te zoeken die ze nodig hebben om zich te beschermen tegen Argusa? Met Wilko naar het bos om Argusa en het boek van Vega op te sporen? Of blijf je bij Keelin om haar te helpen ontsnappen uit de geheime kamer, met het gevaar dat Argusa daar weer opduikt? En voor welke monsterkracht kies je? De kracht van de Mummie, het Panterwezen of De Tijdrover? Verschillende wegen leiden naar andere, zinderende finales waarbij een strijd op leven en dood losbarst.

Nachtwacht: Word de 4de Nachtwachter is een coproductie tussen Ketnet en Studio 100. Deze special is beschikbaar via de Ketnet-app en de website van Ketnet.

Podcast van 3Hz: het mysterie van de Celestine

logo van de podcast van 3Hz

De Ketnetters maakten dit najaar kennis met de spannende fictiereeks 3Hz. De reeks baadt in een nostalgische sfeer en neemt de Ketnetters mee op een akoestische tijdreis naar het verleden, schipperend tussen het jaar 1989 en het heden. Van deze populaire reeks zijn nu ook luisterverhalen gemaakt. 

In tien afleveringen van tien minuten worden de luisteraars meegenomen in een spannend verhaal doorspekt met muziek badend in de nostalgische sfeer van 3Hz. Na reeds succesvolle luisterverhalen van Nachtwacht, Ridder Muis, de Fantaseerspelen breidt Ketnet opnieuw het aanbod rond de luisterbeleving uit.

Het verhaal

De vrienden mogen met de mama’s van Noor mee op lang weekend naar zee. Het huisje dat ze huurden blijkt dubbel geboekt en in ruil mogen ze verblijven op een oud schip. Op het schip ontdekt Sammy een klein kistje met daarin een heel oude foto van een zeeman en een gouden oorring. Ontdek samen met Noor (Maja Azila), Ella (Cécile Enthoven), Sammy (Arthur Hermans) en Felix (Junes Callaert) van wie het kistje was en waarom het verstopt werd op het schip.

3Hz: het mysterie van de Celestine is een coproductie tussen Ketnet en De Mensen. 

De luisterverhalen zijn te beluisteren via Ketnet.be, in de Ketnet-app of via een favoriete podcast-app.

 

Dossier: Jongeren

Meer over Jongeren

Samen studeren op relaxe lofi-beats in Bar Madam? Dat kan!

Maak kennis met de mediamakers van morgen: dit was VRT Squad Bootcamp

Nieuwe Ketnet-serie 'Jij beslist: wrappertrip' zet verder in op interactiviteit

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Manu Van Acker en Pien Lefranc vlammen langs alle 319 gemeentes van Vlaanderen en Brussel voor De Warmste Week

Geslaagd? De MNM Blokhut telt af naar de zomer

Zes uitbundige jongeren beleven de reis van hun leven… zonder ouders, maar mét cameraploeg

De Warmste Week maakt thema editie 2023 bekend: opgroeien zonder zorgen