vrijdag 07 januari 2022
07 januari 2022

VRT NWS zet vernieuwing journaals verder

7 januari 2022 -  VRT NWS zet vanaf maandag 10 januari vernieuwing journaals verder: Kort nieuwsoverzicht blikt rond 18 uur vooruit naar 'Het journaal' van 19 uur.

Wim De Vilder in journaalstudio Sofie Silbermann

In 2022 zet VRT NWS opnieuw stappen om blijvend betrouwbaar nieuws te brengen en uit te leggen in uiterst uitdagende tijden, op elk moment van de dag. In 2021 onderging  Het journaal al enkele belangrijke veranderingen. De studio kreeg een multifunctionele make-over, Laat kreeg een eigen format en ook de webstudio werd verder uitgebouwd in functie van de talrijke uitzendingen van VRT NWS Live.

In 2022 wordt de vernieuwing verdergezet en krijgt het nieuwsoverzicht rond 18 uur een nieuwe vorm.  Vanaf maandag 10 januari zal het journaalanker een korte vooruitblik van één minuut brengen met een helder en gebald overzicht van de hoogtepunten van Het journaal om 19 uur.

In het weekend blijft de huidige vorm van Het journaal op Eén om 18 uur en Het journaal op Canvas om 20 uur behouden.

In alles wat we doen moet betrouwbaar nieuws brengen centraal staan. Een nieuwe vooruitblik om 18 uur creëert ruimte om nog meer te investeren in  Het journaal van 19 uur. Opnieuw een belangrijke stap om elke dag nieuws- en duiding van topkwaliteit te brengen.”

Hoofdredacteur Dimitri Verbrugge

Net als voorheen leidt het nieuwsoverzicht rond 18 uur de vooravond op Eén in, met achtereenvolgens Het weer, Dagelijkse kost en Blokken.  

Meer over Informatie

Publiek toont vertrouwen in 'helemaal helder' aanbod van KIES24 op VRT

Hoe komen de verkiezingsuitslagen op jouw scherm?

“Boodschappen van algemeen nut zijn een spiegel van wat er leeft in Vlaanderen”

Wat doet VRT om desinformatie te bestrijden?  

Beleef de paasvakantie op je paasbest bij VRT

6 VRT-nominaties voor de Belfius Persprijzen

Hoe komt Tom Waes aan bijna 2 miljoen kijkers?

Radio 2 blikt terug op een jaar vol bijzondere mensen