donderdag 13 januari 2022
13 januari 2022

Eén neemt vliegende start in 2022

13 januari 2022 - Het nieuwe jaar is goed gestart bij Eén: de Vlaming heeft de afgelopen dagen heerlijk kunnen ontspannen en lachen. De nieuwe programma’s en al gekende lievelingen waar we met zijn allen naar uitkeken, stellen dan ook niet teleur.

Taboe aflevering senioren © VRT - Frank Temmerman

Zo bekoorde de best bekeken aflevering van Taboe (live+ uitgesteld kijken) – de aflevering rond senioren –1,7 miljoen kijkers. Dat is goed voor een marktaandeel van 62% bij 4+ en 59,3% bij de 18-44 jarigen. 

factcheckers test rijbewijzen

Ook Factcheckers bereikt – net als vorig seizoen - een zeer breed publiek: 1, 5 miljoen Vlamingen keken naar de eerste aflevering op 4 januari, goed voor een marktaandeel van 53,8% bij 4+ en 48,5% bij 18-44 jarigen.

Tom Waes aan gemeentebord Boerenhol ( Sluis)

Alle Eén-programma’s uit de top 10 lijst van 2022 gingen vlot boven 1 miljoen kijkers. We vinden hier onder andere ook Reizen Waes: Nederland, Vrede op aarde, Thuis, Undercover en Switch

Het volledige seizoen van Switch was trouwens een groot succes, met gemiddeld meer dan 1 miljoen kijkers voor het hele seizoen. Hetzelfde geldt voor Vrede op aarde, dat gemiddeld 1.174.000 kijkers haalde dit seizoen.

Fijn om te zien dat onze programma’s goed scoren bij jong en oud, en dat we met Eén voor een lach in de huiskamers zorgen. "

Lotte Vermeir, netmanager Eén

Lotte Vermeir, netmanager Eén: “Eén is het nieuwe jaar met een knal begonnen. Al tijdens de kerstvakantie genoot de Vlaming volop samen van onze speciale feestprogrammatie, met Vrede op aarde en Switch. En ook de nieuw gestarte programma’s konden deze afgelopen weken bekoren, met verschillende titels die ver boven een miljoen kijkers bereikten. Het vierde seizoen van Dertigers breekt opnieuw records op VRT NU. Fijn om te zien dat onze programma’s goed scoren bij jong en oud, en dat we met Eén voor een lach in de huiskamers zorgen. Het is dit voorjaar nog uitkijken naar de nieuwe fictiereeks Twee zomers met een Vlaamse sterrencast. Maar ook naar nieuwe seizoenen van onder andere het gesmaakte Andermans zaken, De Kemping, en Château Planckaert.”

Top 10 lijst Eén 2022 (cijfers Live+7, 4+)

tabel met top 10

Dertigers breekt records

Groepsfoto dertigers

Het vierde en laatste seizoen van Dertigers is nog maar net gestart (afgelopen maandag), en breekt al meteen records. In de eerste 48 uren zijn de afleveringen van Dertigers op VRT NU al 509.502 keer aangeklikt, waarvan 442.133 stuks van het nieuwe seizoen. Dertigers zorgt dit jaar zo voorlopig voor 17% meer starts dan het vorige seizoen. (cijfers van Adobe Analytics)

Dossier: Mediastudie

Meer over Mediastudie

Sterke luistercijfers voor Radio 1, Radio2 blijft de grootste zender van Vlaanderen

Waarom doet VRT aan (media)onderzoek?

MNM is sterkste jongerenzender van Vlaanderen

VRT-podcasts: 3,4 miljoen starts in september

CIM-cijfers: Radio 2 blijft afgetekend marktleider

Goed rapport voor VRT NWS: diversiteit is de regel in berichtgeving

Smartphone en tablet regeren het leven van kinderen

Vlaming vraagt de VRT meer in te zetten op factchecking