maandag 17 januari 2022
17 januari 2022

VRT NU breekt weekrecord met meer dan 5 miljoen starts, Dertigers kent ongezien succes

Maandag 17 januari 2022 - VRT NU kent een geweldige start in 2022. Dinsdag 11 januari was de meest succesvolle dag uit de geschiedenis van VRT NU, met 857.459 content starts. De afgelopen week (10-16 januari) werd er een recordaantal van 5.276.233 video’s gestart, ruim een miljoen meer dan het vorige record (4.280.593). Dat vorige aantal werd behaald in april 2021 - niet toevallig net zoals dit jaar bij de start van het nieuwste seizoen van Dertigers.

De cast van Dertigers © VRT - Maarten De Bouw

Uitstekende cijfers voor Dertigers

Alle afleveringen van het langverwachte vierde seizoen van Dertigers kwamen op VRT NU op maandag 10 januari. In totaal zijn er van Dertigers in de eerste week maar liefst 1.771.552 afleveringen gestart, wat betekent dat een gemiddelde kijker al 10,5 afleveringen heeft verslonden. 50,8% van de kijkers is jonger dan 35 jaar. 4.000 mensen keken binnen 48 uur de volledige reeks helemaal uit.*

Top 10 vol spraakmakers en topfictie

Niet alleen Dertigers zorgt voor de goede cijfers van VRT NU. In de top 10 van afgelopen week (op basis van unieke streamers) zien we naast sterkhouders Thuis en Het journaal ook spraakmakende programma’s als TaboeSekswerkers en Factcheckers en topfictie als Undercover en The handmaid’s tale. Ook Normal people, de tv-adaptatie naar de gelijknamige bestseller van Sally Rooney, was de afgelopen maand een hit op VRT NU, met ondertussen 747.000 starts en lovende recensies in pers en op sociale media.

En het wordt uitkijken naar de cijfers in de volgende weken, met het pas gestarte seizoen van #LikeMe en de nieuwe zondagavondfictie Twee zomers, die vanaf 6 februari ook integraal op VRT NU zal komen.

Gilles Decoster in Sekswerkers op Canvas
Factcheckers © VRT

TV-app van VRT NU

Sinds begin december kan je VRT NU ook raadplegen als tv-app, op de meest voorkomende televisietoestellen en nieuwste tv-boxen. En met succes, de tv-app werd ondertussen een kleine 100.000 keer (94.532) geïnstalleerd. De komende maanden zullen nog meer toestellen compatibel zijn met de VRT NU tv-app, en wordt ook het audio-aanbod op VRT NU verder uitgebreid.

Normal People
Philippe Geubels in Taboe © VRT - Jelle Jansegers

Meer over Sport en ontspanning

Dankzij VRT mis je geen seconde van de Ronde

Crossen in de modder: VRT CRW maakt de handen vuil tijdens het veldritseizoen

Factcheckers onderscheidt opnieuw feit van fictie in vierde seizoen: van dickpics over zwerfvuil tot illegaal medicijnen kopen op internet

De wereld beleeft het WK Turnen dankzij VRT: “We plakken zelfs microotjes op de baren van de ongelijke leggers”

Tien jaar 'Alleen Elvis blijft bestaan' wordt gevierd met tien nieuwe gasten

Ketnet zet een schooljaar lang in op duurzaamheid met Planeet K

Belpop is terug met een nieuwe stem

Kristel Verbeke en Kamal Kharmach helpen gezinnen hun budget op orde te krijgen in Geld gezocht