maandag 14 maart 2022
14 maart 2022

Oekraïne 12-12: Vlaamse omroepen maken samen radio voor Oekraïne

14 maart 2022 - Oekraïne 12-12: Vlaamse omroepen maken samen radio voor Oekraïne vanop Groenplaats in Antwerpen met presentatieduo’s over zenders heen . 15 uur lang live radio en muzikale acts op donderdag 17 maart van 6u tot 21u

Onder het motto van solidariteit voor Oekraïne strijken radiozenders Radio 2, MNM, Studio Brussel, Qmusic, Joe en Nostalgie nu donderdag 17 maart neer op de Groenplaats in Antwerpen. Daar zullen ze 15 uur lang, van 6u ‘s ochtends tot 21u ‘s avonds,  live radio maken in het teken van steun voor Oekraïne. Dat de Vlaamse omroepen de handen letterlijk in elkaar slaan, blijkt ook uit de presentatie. 

De hele dag lang kruipen wisselende duo’s van presentatoren van verschillende zenders samen achter de microfoon. Zo vormen onder andere Peter Van De Veire van MNM en Dorothee Dauwe van Qmusic een duo, maar zullen ook Sven Ornelis van Joe en Ann Reymen van Radio 2 of Fien Germijns van Studio Brussel en Anke Buckinx van Joe voor het eerst ooit samen te horen zijn op alle Vlaamse omroepen. 

Met deze actie bundelen de radiozenders de krachten om de sterk levende solidariteit in Vlaanderen nog meer te versterken en luisteraars te informeren over wat zij kunnen doen om te helpen. 

Daarnaast willen ze zoveel mogelijk geld inzamelen om Oekraïne te helpen via de hulporganisaties die verenigd zijn in Consortium 12-12 en die ter plaatse en in de buurlanden van Oekraïne actief zijn. Doorheen de dag komen ook verschillende artiesten langs voor een live-concert. Wie er allemaal zal optreden op de Groenplaats, wordt later bekendgemaakt.

Ook tal van Belgische artiesten tonen zich grenzeloos solidair met de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne en spelen live tijdens de unieke radio-uitzending ‘Oekraïne 12-12’ 

Starten met een knaller: Niels Destadsbader speelt live om 8 uur. Laura Tesoro zorgt voor een welverdiende koffiepauze om 9.30 uur. Om 11 uur warmen Jaap Reesema en Pommelien Thijs je op voor je lunchpauze. Om 12 uur zorgt Camille voor vuurwerk en om 13 uur zingen Lize Feryn en Aster Nzeyimana samen live. Een muzikaal vieruurtje krijg je van Bart Peeters, gevolgd door Meau om 17uur . Om 18 uur sluiten we af met Novastar en zingen we samen ‘Imagine’, als eerbetoon aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

 

Volledige line-up

Line-up

De volledige line-up op donderdag 17 maart ziet er als volgt uit: 

 • 06.00 - 08.00: Sven Ornelis (Joe) & Ann Reymen (Radio 2)
 • 08.00 - 10.00: Peter Van de Veire (MNM) & Dorothee Dauwe (Qmusic)
 • 10.00 - 12.00: Fien Germijns (Studio Brussel) & Anke Buckinx (Joe)
 • 12.00 - 14.00: Maarten Vancoillie (Qmusic) & Siska Schoeters (Radio 2) 
 • 14.00 - 16.00: Sander Gillis (MNM) & Astrid Philips (Nostalgie) 
 • 16.00 - 18.00: Vincent Fierens (Qmusic) & Pien Lefrancq (Studio Brussel)
 • 18.00 - 21.00: Bjorn Verhoeven (Nostalgie) & Rani De Coninck (Joe)

Artiesten

Line up artiesten
 • 8.00 - Niels Destadsbader
 • 9.30 - Laura Tesoro
 • 11.00 - Jaap Reesema & Pommelien Thijs
 • 1200 - Camille
 • 13.00 – Lize Feryn & Aster Nzeyimana (De Robots)
 • 16.00 - Bart Peeters
 • 17.00 - Meau
 • 18.00 – Novastar

 

Mis niets van de uizending

Je kan de optredens live bijwonen op de Groenplaats in Antwerpen. Daarnaast kan je ook luisteren en kijken via de website en app van Radio 2, MNM, Studio Brussel, Qmusic, Joe, Nostalgie en VRT NU. Ook op je televisie zal je de optredens live kunnen volgen via Eén, VTM en Play4.

TV en online

Op donderdag 17 maart staat niet alleen radio in Vlaanderen, maar ook tv en online volledig in het teken van steun voor Oekraïne. Die dag presenteren Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en James Cooke vanaf 20u40 een gezamenlijke tv-show op Eén, VTM en Play4. 

Ketnet-actie #vlaggenvoorvrede

Ketnet-actie #vlaggenvoorvrede

Ketnet roept met de actie #vlaggenvoorvrede de kinderen op om een vlag te maken voor vrede. Kinderen kunnen een kleurrijke tekening op een wit papier of een wit laken - de kleur van hoop - maken en insturen naar Ketnet.be en de Ketnet-app, ophangen of delen op sociale media. Op die manier kunnen ze ook op hun manier hun hoop op vrede kenbaar maken. 

Dossier: Gemeenschapsvorming

Meer over Gemeenschapsvorming

De Warmste Week vlamt dit jaar tegen eenzaamheid

Het ABC van VRT met de P van ... Publieke meerwatte? Publieke meerwaarde! Hoe VRT media maakt die er écht toe doen

De Warmste Week vlamt opnieuw in Brugge

VRT en Pommelien Thijs waarschuwen iedereen voor gsm-gebruik in het verkeer

я вдома / Ik ben thuis

2021… een jaar met maatschappelijke relevantie

Indrukwekkende editie van De Warmste Week zamelt 8.790.633 euro in voor opgroeien zonder zorgen

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”