woensdag 16 maart 2022
16 maart 2022

Thomas Vanderveken ontmoet internationale toppers in OnderOns

16 maart 2022 - Ons land ligt in het hart van Europa en er komen dan ook voortdurend boeiende mensen op bezoek vanuit de hele wereld en uit allerhande vakgebieden. In zijn praatprogramma  OnderOns ontmoet Thomas Vanderveken die toppers voor een persoonlijk en intiem gesprek.

Er komen elke maand waanzinnig interessante mensen naar ons land. Wij moeten daar gewoon iets mee doen.”

Thomas Vanderveken

In een eenvoudige setting en wisselend decor, en met een gezonde dosis nieuwsgierigheid peilt Thomas naar wat zijn gesprekspartners doen, wat hen bezighoudt en hoe zij kijken naar deze woelige tijden. Zo biedt hij zijn praatgasten een forum en laat hij de kijkers met hen kennismaken.

Thomas met Hanya Yanagihara

De eerste in de rij is Hanya Yanagihara, de Amerikaanse successchrijfster met Japans-Koreaanse roots. Ze werd bekend met haar miljoenenbestseller Een klein leven en was vorige week in België om haar nieuwe boek Naar het paradijs voor te stellen. Daarin behandelt ze drie periodes in een door haar herschreven Amerikaanse geschiedenis: 1893, 1993 en 2093. Ze heeft het in haar boek onder meer over leven in tijden van een pandemie en dat is des te merkwaardiger omdat ze het boek bedacht nog voor er sprake was van Covid. Hoe helderziend is Hanya Yanagihara, wat doet haar hart sneller slaan en welke lessen heeft het leven haar tot nu toe geleerd?

Thomas neemt ruim de tijd om het haar te vragen.

Later volgt onder meer de Britse classica, Cambridge-prof en televisiepersoonlijkheid Mary Beard. Zij kreeg vorig jaar een eredoctoraat van UGent en is binnenkort in ons land.

OnderOns is online te bekijken op VRT NU.
De aflevering met Hanya Yanagihara is beschikbaar vanaf zaterdag 19 maart.

Andere gesprekken volgen later, wanneer de gelegenheid zich voordoet en kort op de bal. Maar dus niet noodzakelijk op vaste tijdstippen. In de zomer wordt OnderOns wel als televisiereeks gebundeld op Canvas.

Meer over Educatie

Spring mee op de digitale sneltrein

Kristel Verbeke en Kamal Kharmach helpen gezinnen hun budget op orde te krijgen in Geld gezocht

Van Nederland tot Kroatië: EDUbox gaat internationaal

Wedstrijd De Schrijfwijzen: schrijftalent gezocht

Wim Lybaert vaart ‘Een jaar op zee’

Gratis lessenpakket rond Canvas-reeks ‘Wij, vrouwen’: “Ik hoop dat leerlingen er hun mama’s en oma’s over aanspreken”

Factcheckers: Thomas Vanderveken, Britt Van Marsenille en Jan Van Looveren maken special rond geld

Hoe vertel je 38.000 jaar in 10 afleveringen?