zondag 03 april 2022
03 april 2022

Meisjes aan de macht op het Gala van de Gouden K's

3 april 2022- Het Gala van de Gouden K’s was vanavond aan zijn negende editie toe. In een bruisend en tot in de nok gevuld Sportpaleis genoten 16.000 Ketnetters en hun ouders van een spetterende show met tal van optredens. 

Groepsfoto van de winnaars

Tijdens het Gala konden de kijkers in het Sportpaleis en thuis ontdekken wie of wat in 2021 in media en showbizz het populairst was bij Vlaamse kinderen en dus een Gouden K verdiende.  

Gala van de girlpower

De Ketnetters én de genomineerden hebben lang moeten wachten op de uitreiking van de Gouden K’s. In december hadden de kinderen al massaal gestemd voor hun favorieten, maar om het Gala live te kunnen organiseren, werd de show verplaatst naar april.  Na lang wachten konden de kinderen nu eindelijk hun winnaars onder luid applaus toejuichen op de awardshow.

Er werden tien Gouden K’s uitgereikt. Naast Camille Dhont, Pommelien Thijs en #LikeMe, de winnaars van vorig jaar, mochten ook verschillende nieuwe namen een Gouden K in ontvangst nemen. Ook K3, Timon Verbeeck en de makers van Belgium’s Got Talent mochten huiswaarts keren met een Gouden K .

Dit zijn alle winnaars

  • Coole Ket: Nina Derwael
  • Familieprogramma: Belgium’s Got Talent
  • YouTube-hit: Stien Edlund
  • Acteur: Pommelien Thijs
  • Artiest: Camille Dhont
  • Song: Waterval van K3
  • TikTok-ster: Timon Verbeeck
  • Ketnet-programma: Surprise #LikeMe
  • Ketnet-serie: Meisjes
  • Outfit: Francisco Schuster
Cast van #LikeMe JOKKO

Spectaculaire show

Bekend Vlaanderen was goed vertegenwoordigd op het Gala. Er waren onder andere optredens van Regi en Niels Destadsbader met ‘De wereld draait voor jou’ 

Videospeler inladen...

en #LikeMe met ‘ochtendgymnastiek’. De Ketnet Musical cast bracht samen met Gloria ‘Je kan het’. 

Videospeler inladen...

Metejoor en Emma Heesters zorgden voor een prachtige versie van ‘Rendez-Vous’. 

Videospeler inladen...

Camille sloot de avond gepast af met haar grootste hit ‘Vuurwerk’.

Ook bij de prijsuitreiking was er  heel wat bekend volk. De awards werden overhandigd door Mega Mindy en Mega Toby, Koen Wauters en Ruth Beeckmans, Aster Nzeyimana en Lize Feryn, Gargamel en Azraël uit De Smurfen, Camille Dhont, Jelle Cleymans, Aaron Blommaert, Jenne decleir en nog vele anderen. De awardshow werd integraal uitgezonden op Ketnet, Ketnet.be, in de Ketnet-app en op VRT NU.

Afscheid van Ketnet-wrappers Thomas en Sien

Videospeler inladen...

Het gala draaide niet enkel rond de winnaars, maar ook rond het afscheid van Thomas Van Achteren en Sien Wynants. De twee beëindigen hun carrière als Ketnet-wrapper. Het Gala van de Gouden K’s was hun laatste wapenfeit als wrapper. Duizenden Ketnetters namen afscheid met een oorverdovend applaus.

Ook de andere Ketnet-wrappers lieten het afscheid niet zomaar passeren. Sarah, Gloria en Sander staken een grote verrassingsact in elkaar. Samen met enkele Ketnet-vrienden zoals Jean Janssens, Charlotte Leysen, Maureen Vanherberghen, Gio Kemper en Danira Boukhriss brachten ze een eigen versie van De Vriendschapsband. Het was een complete verrassing voor Thomas en Sien.

genomineerden

Rode lopershow

Bert De Kock (@bertnoternie) en Hariette Sylva (@hariette.sylva) presenteerden de Rode loper show die te volgen was op TikTok, Instagram en in de Ketnet-app. 

Bert en Hariette nemen je mee achter de schermen van het Gala van de Gouden K's 2021

Videospeler inladen...

Het Gala van de Gouden K's is te herbekijken op maandag 4 april omstreeks 8.30 uur op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app. 

Met VGT

Op woensdag 6 april is het Gala van de Gouden K's te herbekijken met VGT omstreeks 13.30 uur op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

Dossier: Jongeren

Meer over Jongeren

Maak kennis met de mediamakers van morgen: dit was VRT Squad Bootcamp

Nieuwe Ketnet-serie 'Jij beslist: wrappertrip' zet verder in op interactiviteit

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Manu Van Acker en Pien Lefranc vlammen langs alle 319 gemeentes van Vlaanderen en Brussel voor De Warmste Week

Geslaagd? De MNM Blokhut telt af naar de zomer

Zes uitbundige jongeren beleven de reis van hun leven… zonder ouders, maar mét cameraploeg

De Warmste Week maakt thema editie 2023 bekend: opgroeien zonder zorgen

Van MNM Blok Party tot De MNM Blokhut: Samen erdoor tijdens de examenperiode