donderdag 02 juni 2022
02 juni 2022

'Albatros' verkocht aan Amerikaanse zender PBS

2 juni 2022 - De Canvas-reeks 'Albatros' is verkocht aan de Amerikaanse zender PBS en wordt binnenkort in de VS uitgezonden op de publieke omroep. 

De Public Broadcasting Service (afgekort PBS) is het grootste Amerikaanse non-commerciële televisienetwerk,  waar ruim 350 lokale tv-stations bij aangesloten zijn. De omroep is zo in 290 miljoen Amerikaanse huiskamers te bekijken en wordt beschouwd als een van de betrouwbaarste  zenders. Daarnaast is de reeks ook verkocht aan  verschillende VOD-platformen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en aan de openbare omroep van Tsjechië en de RTBF in Wallonië. In Vlaanderen en Nederland is de Canvas-reeks nu te zien op Streamz en Netflix. 

Deze verkopen zijn echt heel bijzonder voor ons als makers omdat ze de internationale uitstraling en de universele thema's van de reeks bevestigen.” 

Regisseur Wannes Destoop

De tragikomische fictiereeks volgt tien zwaarlijvige mensen die deelnemen aan een afslankingskamp 'Albatros' in de Ardennen. De 8-delige serie werd bedacht door regisseur Wannes Destoop en acteur Dominique Van Malder ('Radio Gaga'), die ook zelf meespeelt in de reeks. 

Over Albatros

Vanaf het begin blijkt dat de deelnemers aan het afslankingskamp 'Albatros' niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo's met zich meesleuren. Het gaat er snel heftig aan toe. Ze worden lichamelijk uitgedaagd door een weinig subtiele coach. Maar ook de groepstherapeute kijkt in hun ziel en probeert hen uit hun comfortzone te halen. De beschermende lagen waarmee ze de buitenwereld en hun verleden op afstand hielden, worden zo één voor één weggehaald. Tot de vroeger zelf obese bezieler van het kamp, naar wie ze opkijken, zelf niet te vertrouwen lijkt en een duister geheim met zich blijkt mee te dragen.

De makers wisten een indrukwekkende ensemble cast te verzamelen met Vlaams en Waals talent. Dominique Van Malder ('Radio Gaga'), Ruth Beeckmans ('Studio Tarara'), Benny Claessens ('Undercover'), François Neycken ('Ennemie Public'), Hilde Destoop  ('Steve+Sky') , Isabelle Van Hecke ('Bevergem'), Marjan De Schutter ('Professor T'), Thierry Janssen ('La Trêve'), Titus Muizelaar en Jeroen Tillmans vertolken de tien zwaarlijvigen die het gevecht aangaan met hun overgewicht. Het team van onconventionele coaches van het kamp wordt gespeeld door Tom Ternest ('Eigen Kweek'), Janne Desmet ('Studio Tarara') en Joris Hessels ('Radio Gaga'). 

'Albatros' is een productie van Gilles De Schryver, Gilles Coulier en Wouter Sap voor De Wereldvrede en Canvas met de steun het het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle, Wallimage en de Belgische Tax Shelter maatregel. De internationale verkoop is in handen van Wild Bunch.

Bron: persbericht de Wereldvrede

Dossier: Bedrijfsinformatie

Meer over Bedrijfsinformatie

VRT zendt docu 'Het proces dat niemand wou' dan toch uit en biedt excuses aan

Chloë van de Klantendienst: ‘Soms wou ik wat vroeger geboren zijn. Dan kon ik me inschrijven voor Hotel Romantiek’

Samenwerken met VRT: de strafste verhalen schrijven we niet alleen

CIM-cijfers: verdere groei voor Studio Brussel, sterke cijfers voor Radio 1

Chloë van de Klantendienst: ‘Zo klinkt het net of de beer van ‘De droomfabriek’ Maurice van de Kampioenen heeft aangerand’

Chloë van de Klantendienst: ‘Als roepen en tieren slecht zou zijn voor je hart, dan had de farmaceutische industrie Kamp Waes gesponsord’

Chloë van de Klantendienst: ‘Maak eens grappen over andere ‘proventies’, Bart’

Thuis blijft ook even thuis