woensdag 08 juni 2022
08 juni 2022

VRT geeft inspiratie voor een zomer vol leesgenot

8 juni 2022 – Op zoek naar het perfecte boek om mee te nemen op vakantie? Veellezer Tom De Cock gidst je door het boekenlandschap. In De Zomerboekathon praat hij twaalf uur lang non-stop met auteurs over hun meest recente werk. 

Tom De Cock

Het resultaat wordt een zomerse variant op de Boekathon, met zicht op véél leesgenot. Een flinke dosis inspiratie haal je dit weekend live bij VRT NU, en op zondag 19 en 26 juni bij Eén.

Inspiratie voor alle genres op VRT NU

Tom zal op zaterdag 11 juni zijn gasten ontvangen in het meest idyllische landschap van Limburg. Tientallen auteurs praten over hun laatste pennenvruchten en geven tussendoor nog persoonlijke aanraders mee. Alle genres komen aan bod: van young adult tot thrillers, van kinderboeken over non-fictie tot internationale bestsellers. Genoeg inspiratie om de zomer al lezend en genietend door te komen, voor elk type lezer. Nieuwsgierigen kunnen die dag alles live meevolgen of achteraf herbekijken op VRT NU.

Een zomer vol boeken op Eén

Het eindresultaat van de marathonzoektocht naar de leukste zomerboeken zie je op zondag 19 en 26 juni ook op Eén. In de dubbelaflevering Een zomer vol boeken, de Zomerboekathon komen de beste fragmenten uit interviews met onder meer Hilde Van Mieghem, Martine Prenen, Toni Coppers en Fikry El Azzouzi aan bod. 'Boektokster' Femke Lippens bespreekt er de laatste trends en ook Jan Bosschaert, Els Beerten en de makers van het Geluidshuis komen langs. En dat is nog maar het topje van de ijsberg, want de lijst met gasten is lang en eindeloos gevarieerd.

Enthousiaste leesverhalen

Voor peper en zout tussen de interviews zorgen de mensen voor wie het allemaal bedoeld is: de lezers zelf. Tom zocht ze op in de trein, in het park, op het strand van Blankenberge, in een Siciliaanse B&B of een zomerhuis in Ibiza en luisterde naar hun enthousiaste leesverhalen.

Tom De Cock is met De Zomerboekathon niet aan zijn proefstuk toe. Op de door corona geannuleerde Boekenbeurs in 2020 en tijdens het Lees!-festival in 2021 interviewde hij al non-stop honderden auteurs. Zo zorgde hij voor een lawine aan interessante gesprekken en leestips. En daar komt nu een extra zomerse editie van. Want wie wil er nu niet met het perfecte boek in z'n bagage op vakantie vertrekken?

De Zomerboekathon van Tom De Cock kan je op zaterdag 11 juni, van 9.00 uur tot 21.00 uur, live volgen via VRT NU.

Een zomer vol boeken, de Zomerboekathon op Eén: op zondag 19 en 26 juni, telkens om 21.50 uur.

 

Meer over Cultuur

70 amateurkunstenaars veroveren plek in Koninklijke Bibliotheek van België

Nationale Expo ontmaskert de Ensor in elk van ons

Het ABC van VRT met de M van ... Muziekdiversiteit: zonder VRT geen Compact Disk Dummies, Warhaus of Zwangere Guy

“Radiospots zijn een verzameling van miniluisterspelen”

Koningin Elisabethwedstrijd Viool brengt opnieuw de grootste toptalenten naar Brussel

Achter de schermen bij Iedereen beroemd: een digitale duik in de rubriek ‘Smartphone safari’

Arnout Hauben gidst je dwars door Vlaanderen met nieuwe VRT PodWalks-app

Supporter mee met VRT voor Mustii op het Eurovisiesongfestival