donderdag 16 juni 2022
16 juni 2022

VRT NWS en BRUZZ slaan de handen in elkaar

16 juni 2022 - VRT NWS doet voor zijn berichtgeving over Brussel voortaan ook een beroep op verhalen van BRUZZ. Dat antwoordde Vlaams minister van Media Benjamin Dalle in de mediacommissie op een vraag van Stijn Bex (Groen) over de samenwerking tussen VRT NWS en BRUZZ. 

Atomium

Sinds deze week neemt VRT NWS webartikels van BRUZZ over op vrtnws.be. Zo wordt het nieuwsaanbod over de negentien Brusselse gemeenten verder uitgebreid. BRUZZ is het multimediale platform van de Vlaams-Brusselse Media. BRUZZ brengt nieuws, cultuur en verhalen uit de hoofdstad via verschillende kanalen: de website BRUZZ.be, televisie, radio, een wekelijks magazine en social media.

Benjamin Dalle, Vlaams minister van Media: "In de beheersovereenkomst van VRT hebben we extra aandacht gevraagd voor nieuws en verhalen uit onze hoofdstad. De samenwerking met BRUZZ is hiervan alvast een eerste concrete en sterke realisatie. Een betere band tussen Brussel en Vlaanderen kan alleen maar als we elkaar beter kennen en meer over elkaar weten. Onbekend is onbemind.”

Elke Jacobs, hoofdredacteur Digitaal & Jong VRT NWS: "We hebben de afgelopen jaren regelmatig nieuwsverhalen over Brussel gebracht op vrtnws.be vanuit de regionale redactie van Radio 2 in Vlaams-Brabant. Dankzij de samenwerking met BRUZZ kunnen we nu een grote stap vooruitzetten in onze berichtgeving over de hoofdstad, waar veel Vlamingen wonen, werken of hun vrije tijd doorbrengen. We zijn blij dat VRT NWS en BRUZZ elkaar zo kunnen versterken.”

Kristof Pitteurs, hoofdredacteur BRUZZ: "BRUZZ biedt een eigen, brede en genuanceerde kijk op wat er in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gebeurt. We stellen het erg op prijs dat we die blik nu ook kunnen delen met de gebruikers van VRT NWS.  Brussel - en bij uitbreiding het Nederlandstalig netwerk in onze hoofdstad - wordt soms onderbelicht in Vlaanderen. Daar willen wij met deze samenwerking iets aan veranderen."

De samenwerking tussen VRT NWS en BRUZZ is uniek binnen het Vlaamse medialandschap. Het bereik van BRUZZ wordt verruimd en tegelijk wordt het regionale nieuwsaanbod uit Brussel op VRT NWS verrijkt. VRT en BRUZZ bekijken momenteel de verdere uitbreiding van het BRUZZ-aanbod op VRT NU.

Dossier: Samenwerkingen

Meer over Informatie

“Boodschappen van algemeen nut zijn een spiegel van wat er leeft in Vlaanderen”

Wat doet VRT om desinformatie te bestrijden?  

Beleef de paasvakantie op je paasbest bij VRT

6 VRT-nominaties voor de Belfius Persprijzen

Hoe komt Tom Waes aan bijna 2 miljoen kijkers?

Radio 2 blikt terug op een jaar vol bijzondere mensen

Beleef de kroning van koning Charles III op de eerste rij bij VRT

Flo Windey onderzoekt de relatie tussen jongeren en politie