donderdag 30 juni 2022
30 juni 2022

Duik de zomer in met Ketnet en Ketnet Junior

30 juni 2022 - De zomervakantie gaat van start bij Ketnet! De Ketnetters kunnen een hele zomer lang genieten van de beste fictie, events, films en veel
meer. En ook voor de allerkleinsten heeft Ketnet Junior heel wat nieuws in petto!

3 Hz © VRT

Ketnet zorgt deze zomer voor straffe fictie van eigen bodem. De tweede reeks van 3Hz wordt vanaf 1 juli in primeur aangeboden via Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app. Zo kunnen de Ketnetters deze zomer alvast genieten van het spannende vervolg van deze fictiereeks. Vanaf september wordt de reeks uitgezonden op Ketnet. 

deelnemers aan trefbal royale

Ook de spannendste wedstrijd komt terug: Trefbal Royale. Zal het Team van #LikeMe het halen van Team MNM of Team Thuis? En wie gaat er naar huis met de felbegeerde trofee? Ontdek het vanaf vrijdag 1 juli.

Trefbal Royale en 3Hz | vanaf vrijdag 1 juli | op Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app

De kleine Nicolas: Joepie, vakantie! © VRT

Vanaf 1 juli kunnen de Ketnetters iedere dag genieten om 8.30 uur van de beste films met Ketnet Cinema. Ketnet brengt een ruim aanbod van films voor jong én ouder(s). Ontdek alle films op Ketnetvoorouders.be.

Met de gloednieuwe animatiereeks De kleine Nicolas: Joepie, vakantie! zorgt Ketnet deze vakantie voor de nodige zomerse vibes. 

  • Ketnet Cinema en De kleine Nicolas: Joepie, vakantie! | vanaf 1 juli | op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Vanaf 8 augustus kunnen de Ketnetters genieten van een nagelnieuwe afleveringen van de succesvolle Nachtwacht Luisterverhalen.

  • Nachtwacht Luisterverhalen | vanaf 8 augustus | op Ketnet.be, in de Ketnet-app, op VRT NU en in je favoriete podcast-app.

Kunst op kindermaat met Ketnet Junior

logo Mironins © VRT

Ook voor de allerkleinsten heeft Ketnet Junior twee nieuwe programma's in de aanbieding. Mironins is een avontuurlijke animatiereeks gebaseerd op de schilderijen van de ​ Spaanse kunstenaar Joan Miró. Op die manier wil Ketnet Junior de interesse in kunst en cultuur bij de allerkleinsten aanwakkeren. 

Metejoor stem van het personage Sam in Monty & Co © VRT

Monty & Co is een animatiereeks die kleuters meeneemt naar een wereld vol muziek, warmte, plezier en vriendschap. Je kan de stem van niemand minder dan Metejoor ontdekken als het personage Sam in deze hartverwarmende reeks. 

Mironins en Monty & Co | Vanaf vrijdag 1 juli | op Ketnet Junior, VRT NU en in de Ketnet Junior-app.

Inspiratie voor jong en ouder(s)

Valt het weer tegen? Of staat er een lange autorit voor de deur? Geen nood, Ketnet zorgt voor heel wat inspiratie. Ontdek podcasts van populaire Ketnet-figuren als Sarah, Ridder Muis, Nachtwacht en 3Hz

Sarah zorgt ook voor heel wat vertier met Sarah knutselt, Sarah beweegt, Sarah leest voor en veel meer. Op zoek naar knutselmateriaal? Ontdek op Ketnetvoorouders.be heel wat inspiratie en kleurplaten.

Ketnet komt naar je toe

Ketnet Zomertour affiche

Door een probleem bij één van de toeleveranciers is er op 9 juli jammer genoeg geen Ketnet Zomertour in Sint-Niklaas. 

De Ketnetters kunnen opnieuw een zomer lang genieten van de Ketnet Zomertour. Hét gratis zomerfestival vol spetterende optredens van onder andere #LikeMe, Nachtwacht en De KetnetBand en tal van leuke ontmoetingen. De zomertour strijkt neer in Sint-Niklaas, Zeebrugge, Tienen, Wenduine, Deinze en Roeselare. En speciaal voor de allerkleinsten is er het peuterhoekje van Ketnet Junior, handig voor jong én ouders. Hier vind je onder andere een borstvoedingshoekje, luierkussens, eetstoeltjes,... En er is een consulente van Kind & Gezin aanwezig om de jonge ouders bij te staan met raad en daad. 

#LikeMe @sea affiche

Naast de zomertour komt Ketnet deze zomer ook naar je toe met heel wat events. 

Ontdek #LikeMe @Sea en stap deze zomer binnen in de muzikale leefwereld van #LikeMe met deze gloednieuwe belevingsexpo in Blankenberge. 

De Ketnet-ateliers in Bokrijk zorgen voor een creatieve activiteit voor jong en oud(ers). 

Ga tenslotte op Schijtluizen-expeditie in Durbuy. 

Meer info over alle events via Ketnetvoorouders.be.

Dossier: Jongeren

Meer over Jongeren

Maak kennis met de mediamakers van morgen: dit was VRT Squad Bootcamp

Nieuwe Ketnet-serie 'Jij beslist: wrappertrip' zet verder in op interactiviteit

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Manu Van Acker en Pien Lefranc vlammen langs alle 319 gemeentes van Vlaanderen en Brussel voor De Warmste Week

Geslaagd? De MNM Blokhut telt af naar de zomer

Zes uitbundige jongeren beleven de reis van hun leven… zonder ouders, maar mét cameraploeg

De Warmste Week maakt thema editie 2023 bekend: opgroeien zonder zorgen

Van MNM Blok Party tot De MNM Blokhut: Samen erdoor tijdens de examenperiode