vrijdag 01 juli 2022
01 juli 2022

Ketnet-reeksen kennen internationaal succes

1 juli 2022 - Ketnet heeft een drukke zomer voor de boeg. Vijf fictiereeksen worden opgenomen tijdens de zomermaanden.  Ketnet  start ook met de opnames van de nieuwe fictiereeks Kids on the Block. 

Cast van Kids on the block

Ketnet heeft een drukke zomer voor de boeg. Maar liefst vijf fictiereeksen worden opgenomen tijdens de zomermaanden. Naast het derde seizoen van 3Hz, nieuwe avonturen van Meisjes, het tweede seizoen van GameKeepers en gloednieuwe afleveringen van Samson & Marie IJsjestijd start Ketnet ook met de opnames van de nieuwe fictiereeks Kids on the Block. 

De fictie-reeksen van Ketnet kennen ook internationaal groot succes. Na Hoodie, Tik Tak en Campus 12 trekt ook 3Hz de landsgrenzen over. En #LikeMe breidt zijn succes verder uit want de reeks zal binnenkort te zien zijn bij RTBF.

Kids on the Block: jong talent op de set in Limburg

Deze zomer starten in Beringen de opnames van een gloednieuwe humoristische fictiereeks. In Kids on the Block volgen we de avonturen en deugnieterij van een groep kinderen in een cité in Limburg. Van een talentenjacht over verliefdheid tot een handel in diepgevroren pizza’s.

De reeks wordt geregisseerd door Sarah Kasmi. Zij brengt als regisseuse met Marokkaanse roots en moeder van drie kinderen, graag diversiteit op het scherm. Ze legt haar focus op leuke, inspirerende verhalen waarin uiteenlopende kinderen mekaar kruisen en samen plezier, kleine drama’s en eerste liefdes delen. In de reeks biedt Ketnet opnieuw de kans aan heel wat jong talent om hun eerste stappen in de acteerwereld te zetten.

Kids on the Block is een programma van A-team productions voor Ketnet en zal te zien zijn in 2023 op Ketnet.

Een drukke zomer voor Ketnet

Naast de opnames van Kids on the Block neemt Ketnet deze zomer maar liefst vier fictiereeksen op. Het derde seizoen van 3Hz, de vijfde reeks van Meisjes, het tweede seizoen van GameKeepers en nieuwe afleveringen van Samson & Marie IJsjestijd.

Deze zomer starten de opnames van de derde en laatste reeks van 3Hz. Daarin kunnen de Ketnetters opnieuw een spannend verhaal ontdekken. Ook de Meisjes starten met opnames. Vanaf het najaar kan je ze volgen op het eerste middelbaar. De komende maanden zijn er ook volop opnames van het tweede seizoen van GameKeepers, de spannende en escapistische fictiereeks met in de hoofdrol Jean Janssens en Andres Doise. Ook Samson & Marie staan op de set voor gloednieuwe afleveringen van Samson & Marie IJsjestijd.

3Hz is een programma van De Mensen voor Ketnet. De derde reeks zal te zien zijn in het najaar van 2023.

Meisjes is een programma van Sputnik Media voor Ketnet en zal te zien zijn vanaf het najaar van 2022.

Samson & Marie IJsjestijd en GameKeepers zijn coproducties tussen Ketnet en Studio 100 en zullen dit najaar te zien zijn op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

Cast van 3Hz © VRT

Reeks twee van 3Hz kan je nu exclusief bekijken op Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app. 

Ketnet-reeksen blijven scoren in het buitenland

Sinds enkele jaren werkt Ketnet aan een sterk internationaal parcours. Ketnet-reeksen zoals Hoodie, Campus 12 en Tik Tak gooien hoge ogen in het buitenland en worden intussen uitgezonden in meer dan 70 landen over heel de wereld.

Ook #LikeMe is intussen te zien in meer dan tien landen. Binnenkort steekt de succesvolle Ketnet-reeks ook de taalgrens over, want de reeks zal te zien zijn bij RTBF. 

Maar ook 3Hz scoort internationaal, kinderen uit Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Luxemburg en Nederland ​ kunnen binnenkort genieten van de spannende fictiereeks.

Fictie is ontzettend belangrijk voor Ketnet en de Ketnetters hebben die reeksen al langer in hun hart gesloten. Heel fijn dat ook kinderen in de rest van de wereld nu kunnen genieten van kwaliteit van Belgische bodem."

Annemie Gulickx, netmanager Ketnet

Voor de internationale verkoop van #LikeMe werken Ketnet en Fabric Magic samen met ZDF Studios. Ketnet en De Mensen werken samen met Global Screen voor de verkoop van 3Hz. Ketnet en Hotel Hungaria werken samen met ZDF Studios voor de internationale verkoop van Hoodie. Beta Film zorgt voor de distributie van Campus 12 voor Ketnet en Studio 100. Tik Tak wordt verdeeld door distributeur Serious Kids.

Dossier: Bedrijfsinformatie

Meer over Bedrijfsinformatie

Een dag van hoofdwerfleider Frederik op de VRT-werf

Chloë van de Klantendienst: ‘Wat een neerkijkende uitspraak op vrouwen! En op scampi’s’

Raad van bestuur VRT spreekt steun uit voor management en medewerkers en vraagt respect voor de specifieke governance van de publieke omroep

VRT stelt bemiddelaar aan om vertrouwen te herstellen

Chloë van de Klantendienst: ‘Het verschil met een échte Karen, is dat er in deze agressieve woordenbrij geen klacht valt te ontrafelen’

Officiële opening nieuwe VRT-captatiemagazijn in Bedrijvenpark Stone in Londerzeel

Chloë van de Klantendienst: ‘De paal van deze klager? Die behoort niet tot de opdracht van de publieke omroep’

Succesverhalen uit 2023 bekeken door de lens van VRT-partners