dinsdag 05 juli 2022
05 juli 2022

Vlaamse mediagroepen verenigd in Antwerp Pride Parade

 augustus 2022 – Tijdens de vijftiende editie van de Antwerp Pride verenigden de grote Vlaamse mediagroepen zich om de LGBTQIA+-gemeenschap expliciet te steunen.

5 mediagroepen verenigd

Daarom liepen op zaterdag 13 augustus tal van schermgezichten, stemmen en medewerkers mee in de parade door de Scheldestad.

Van woensdag 10 tot en met zondag 14 augustus vormde Antwerpen het decor van de bekende Antwerp Pride. Na twee light-edities door de coronapandemie vierde de bekende Pride zijn vijftiende verjaardag met een knaleditie. De Scheldestad beleefde dan het hoogtepunt van Queertopia, een uniek toekomstproject waaraan elke stem uit het LGBTQIA+-kleurenpallet – en daarbuiten – een unieke bijdrage mag leveren.

Media United for Love United"

Alle mensen omarmen

Deel van de VRT-delegatie

Die stem werd dit jaar kracht bijgezet door de grote mediagroepen van Vlaanderen. In de geest van ‘Love United’ vierden VRT, DPG Media, SBS Belgium, Mediahuis en OUTtv samen de Antwerp Pride. Op zaterdag 13 augustus namen een heleboel medewerkers, stemmen en gezichten deel aan de wervelende parade in hartje Antwerpen. Als unanieme stem schaarden ze zich achter het Queertopia. Antwerp Pride is een feest van eenheid, dus er was niets dan liefde zijn tussen de media van ons land.

Media-CEO’s Jeroen Bronselaer (SBS), Frederik Delaplace (VRT), Koen Verwee (Mediahuis), Kris Vervaet (DPG Media) en Marc Putman (OUTtv) klinken eensgezind: “Hoewel het vandaag vanzelfsprekend zou moeten zijn dat iedereen vrij mag kiezen als het over liefde, geloof, identiteit en seksualiteit gaat, willen we expliciet onze steun uitspreken voor diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie. Samen met de Antwerp Pride omarmen we alle mensen. Deze warme, inclusieve en positieve samenleving proberen we vandaag al te weerspiegelen: zowel voor als achter de schermen. Er is nog werk aan de winkel, maar het is onze oprechte ambitie om altijd een stem te geven aan alle mensen, ongeacht rang, stand of overtuiging en met respect voor elk talent. Dat voelt niet als een verplichting, wel als een ongelooflijk mooi voorrecht.”

Meer info over Antwerp Pride en Queertopia vind je op antwerppride.com/queertopia.

Dossier: Diversiteit

Meer over Diversiteit

Hoe maakt VRT haar aanbod toegankelijk voor iedereen?

"Hier is niks te zien, maar van alles te beleven"

Zonder afspraak – Tussen droom en daad staat… je familie

Bekijk fictiereeksen met je ogen dicht

Waarom zet VRT ook in op G-sport?

Tess Elst versterkt de ploeg van sportankers

Maak kennis met deze straffe madammen van VRT

Will Ferdy [1927-2022]